Хресна хода по водам Каховського моря з нагоди Дня міста

Хресна хода по водам Каховського моря з нагоди Дня міста

З благословення Керуючого Дніпропетровською єпархією Преосвященнійшого Владики Симеона, у дні славного 380-літнього ювілею міста Нікополь з молитвою під час Хресної ходи по водах Каховського моря духовенство та віруючі Православної Церкви України, ветерани –воїни АТО, волонтери та усі небайдужі долучились до спільної молитви за наше козацьке місто.

хресна хода по водам каховського моря з нагоди дня міста - изображение 1

За останні роки, це вже стало доброю традицією з нагоди дня народження міста проводити такі духовні заходи молитовно огортаючи акваторію нашого краю.

хресна хода по водам каховського моря з нагоди дня міста - изображение 2

На катері перебувала велика святиня точна копія ікони "Ставратека" яка перебуває в Свято-Покровському храмі Нікополя.

Ікона-Ставротека Війська Запорозького Низового – є одним з найбільш святинь начиння Січової церкви. Ікона була створена у 1747 році і збереглася до нашого часу, переживши за чверть століття не одну війну та соціальний катаклізм. Ікона-ставротека є сховищем Хреста. Її основою є срібна масивна овальна пластина – тяблиця, в центрі якої вмонтований різьблений кипарисовий хрест.

хресна хода по водам каховського моря з нагоди дня міста - изображение 3

Духовенство висловлює щиру подяку Олександрі Федорівні Сотулі, яка вже традиційно, кожного року, матеріально допомагає в проведенні цієї молитовної ходи навколо нашого міста.

хресна хода по водам каховського моря з нагоди дня міста - изображение 4

Ігумен Меркурій Скороход

Залишити коментар

Відправити