135 вихованців дитячих будинків Дніпропетровщини зараз живуть у Нідерландах та Швейцарії

135 вихованців дитячих будинків Дніпропетровщини зараз живуть у Нідерландах та Швейцарії

«Три дитячі будинки переїхали за кордон ще навесні після початку війни в Україні. У Нідерландах перебувають вихованці та працівники Криворізького та Дніпропетровського будинків дитини. У Швейцарії – Кам‘янський будинок дитини», – сказала Лілія Гиренко, начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти обласної ради.

Діти з Кривого Рогу та Дніпра живуть у місті Кестерен. Як зазначає адміністрація криворізького закладу, їхні вихованці – це 63 дитини залишених під опікою держави від 6 місяців до 5 років. Завдяки муніципалітету міста Кестерен усі вихованці забезпечені необхідним: продуктами, іграшками, медикаментами та засобами гігієни. Малеча від 4 років відвідує голландську школу. Діти отримують необхідну медичну допомогу, а також відвідують культурно-спортивні заходи.

«Дніпровський дитячий будинок перевіз 47 дітей-вихованців, 27 працівників та їхніх 15 дітей. Робота організована так само, як і в дитячому будинку. Є 5 груп дітей, ігрова кімната, харчоблок, пральня, їдальня. Діти також мають усе необхідне», – розповіла директор закладу Анжела Чучва.

Кам‘янський будинок дитини переїхав до Швейцарії за запрошенням генерального Комітету у справах дітей та молоді в особі заступника Генерального директора Vnissoz Frederic, за підтримки Посольства України в Швейцарії та офіційного підтвердження від Державного Секретаріату Міграції Швейцарії SEM.

«Діти підростають, їхній сон ніщо не тривожить, багато часу проводять на свіжому повітрі, прибавляють у вазі, емоціональний та психологічний стан дітей задовільний», – зазначила директор закладу Ірина Штанцель.

Залишити коментар

Відправити