ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 10 ЧЕРВНЯ: 107 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 10 ЧЕРВНЯ: 107 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Протягом доби ворог вкотре завдавав ударів по Криворізькому району. Є руйнування,  постраждала людина. «Прилетіло» і у Дніпровський район, обійшлося без жертв. Наші захисники збили над Дніпропетровщиною ворожий безпілотник. Тим часом у області відновлюється промислове виробництво, в тому числі – і на найбільших підприємствах.

Вночі ворог вдарив по Криворізькому та Дніпровському районах

Про це вранці 10 червня повідомив начальник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:

«Вночі ворог знову обстріляв Криворізький район. Під вогонь потрапили одразу три громади. У Зеленодольській громаді є руйнування. 41-річна жінка отримала осколкове поранення. У Широківській та Апостолівській - ніхто не постраждав.

На ранок ракетний удар по Дніпровському району. Попередньо, без постраждалих».

«Мінус» ще один ворожий безпілотник

«Наші військові збили над Дніпропетровщиною ворожий безпілотник. Це вже 9-й розвідник агресора, знищений у небі над областю. Його уламки впали на Полтавщині», - написав сьогодні Валентин Резніченко.

Вдень орки били по Зеленодольській та Широківській громадах

Про те, як минув день на Дніпропетровщині, написав увечері 10 червня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«З «Градів» окупанти обстріляли прикордонні території Широківської та Зеленодольської громад. По населеним пунктам не влучили, постраждалих немає.

В інших громадах області станом на цю хвилину все спокійно й протягом дня обстрілів не було».

На Дніпропетровщині працює 21 із 22 великих промислових підприємств

Про це сьогодні повідомив Валентин Резніченко:

««АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює безперервне виробництво, яке у березні зупинилося через війну.

Один з найбільших гірничо-металургійних комбінатів країни запустив одну з доменних печей, прокатний стан, конвертер та одну з трьох машин безперервного лиття. До запуску всіх потужностей ще далеко, але підприємство стало на цей шлях. Компанія вибудовує нову логістику та шукає нові ринки  збуту. Понад 20 тисяч працівників комбінату мають заробітну плату, бюджет - податки.

Нині у Кривому Розі працюють всі 7 промислових підприємств. В області - 21 з 22 великих промислових виробництв».

Ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України

Усі підрозділи наших частин виявляють мужність та героїзм, повідомив увечері 10 червня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. За його словами, окупанти зосереджені на зміцненні оборони. Обладнають раніше зайняті ними рубежі та встановлюють мінні загородження. Ворог все більш деморалізований і зазнає втрат у живій силі та техніці.

У самому Кривому Розі, за інформацією Олександра Вілкула, ситуація повністю стабільна і перебуває під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Усі міські служби та комунальні підприємства працюють стабільно.

Також у місті змінився порядок роботи системи оповіщення:

«З 08.00 11.06.22 на території Кривого Рогу буде змінено порядок звучання сирен при повітряній тривозі. Тепер, у разі отримання попередження про небезпеку ворожого удару з повітря, сигнал «Тривога» включатиметься і звучатиме протягом перших 5-ти хвилин. А після отримання сигналу «Відбій» включатиметься коротке звучання сирени тривалістю 15-20 секунд. При цьому повідомлення «Повітряна тривога» та «Відбій» в офіційних каналах месенджерів та додатках надходитимуть у звичайному режимі», - сказав Олександр Вілкул.

Внаслідок денних обстрілів Криворізького району ніхто не постраждав

«Були обстріляні прикордонні території Широківської та Зеленодольської громад. Ніхто не постраждав, всі живі-здорові, руйнувань житлових будинків немає. На решті території району все спокійно, без надзвичайних ситуацій, всі працюють у штатному режимі», - сказав увечері 10 червня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

У Нікопольському районі день минув спокійно

«День в громаді минув спокійно. Військо навчалось, мирні жителі відпочивали. Як і вранці, на нашій території не ведуться бойові дії, немає окупантів та їх техніки» - написав увечері 10 червня начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

Також посадовець повідомив, що Нікопольська військова адміністрація відновила роботу з реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

У Покрові ситуація контрольована

Всі комунальні підрозділи, соціальні служби й установи працюють у штатному режимі, повідомив сьогодні міський голова Олександр Шаповал.

«Працює гірничо-збагачувальний комбінат та інші підприємства різних форм власності. Сьогодні це дуже важливо.

Продовжуємо допомагати вимушеним переселенцям, які опинилися у нашому місті. На сьогодні У Покрові проживає понад 2 тисячі тільки зареєстрованих осіб, з них понад 600 – діти. Ведемо постійну роботу з благодійними організаціями для подальшої ефективної співпраці. Приймаємо людей та забезпечуємо найнеобхіднішим.

Хочу подякувати працівникам закладів культури, спортивних осередків, які проводять цікаві заходи для дітей, роблять змістовним їхнє літнє дозвілля», - написав він.

У Нікополі ситуація стабільна

«10 червня, п’ятниця закінчується. День в нас пройшов спокійно, надзвичайних ситуацій не було.

Завдяки нашим військовим ми маємо стабільну ситуацію, закінчення чергового робочого тижня, ми могли спокійно працювати та допомагати нашій державі.

В межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає», - написав увечері 10 червня міський голова Олександр Саюк.

Залишити коментар

Відправити