Підсумки 7 травня у Дніпропетровській області: інцидент у Покрові та попередження щодо 8-9 травня

Підсумки 7 травня у Дніпропетровській області: інцидент у Покрові та попередження щодо 8-9 травня

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці сімдесят третьої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Ніч і ранок минули з тривогами

Про це вранці 7 травня повідомив начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Ніч і ранок з тривогами. Зараз все нормально.

Будь ласка, переходьте у безпечне місце, коли лунає сирена. Це Ваша безпека.

Гарних вихідних», - написав він.

День пройшов під звуки сирен, але без обстрілів

«Вдень в області кілька годин поспіль лунав сигнал тривоги. Втім обійшлося. Наразі ситуація на всіх напрямках контролюється Збройними силами України. Російських окупаційних військ на території регіону немає», - підвів підсумки дня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Але Перемога близько. І кожен день боротьби наближає нас до неї. Вірте ЗСУ, вірте в Президента. Україна переможе», - написав він.

Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому регіоні стабільна

Все під повним контролем ЗСУ та Військової адміністрації, сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.  За його словами, завдяки героїзму наших військ лінія фронту відсунута від Кривого Рогу та проходить там же, де й проходила останні кілька тижнів – на Херсонщині. Ворог продовжує обстріли населених пунктів на лінії зіткнення.

Щодо прийдешніх свят Олександр Вілкул написав наступне:

«Дорогі земляки! Попереду – урочисті дати, велике свято День Перемоги – святе свято для мене, і я певен, для всіх криворожан. Проте, за даними розвідки, 8 та 9 травня готуються провокації орків, можливі обстріли. Тому жодних святкових, урочистих та масових заходів у Кривому Розі не проводитиметься. Комендантську годину цілодобово ми вводити не будемо, тому що сподіваємося на вашу свідомість.

Тому прошу всіх утриматися від участі у будь-яких заходах та скупченнях людей. По можливості краще взагалі залишатися вдома».

Також Олександр Вілкул повідомив, що 8 та 9 травня співробітники правоохоронних органів переведені в режим посиленого патрулювання. Усі пам'ятники героям-переможцям у Другій світовій війні взяті під охорону, щоб уникнути провокацій.

У Криворізькому районі день минув спокійно

Про це у вечірньому відеозверненні повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко:

«Сьогодні день у Криворізькому районі пройшов спокійно, без надзвичайних ситуацій. Жоден населений пункт не був обстріляний. Ситуація на прикордонній території, на лінії фронту повністю контролюється Збройними силами України», - сказав він.

У Нікопольському районі день без надзвичайних ситуацій

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території району немає. Критична та соціальна інфраструктура функціонує,  повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«На вихідних не перебувайте в місцях скупчення людей, не зловживайте алкоголем, дотримуйтесь коменданської години та залишайте вулиці під час повітряної тривоги. В більшості випадків це надійно убезпечить вас від можливих загроз», - написав він та додав, що на Херсонському напрямку без суттєвих змін..

Що сталося вночі у Покрові?

Вранці 7 травня першим із офіційних осіб про нічну надзвичайну ситуацію в Покрові написав начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко. Він запевнив, що інцидент не пов’язаний із військовими діями:

«В місті Покров вночі трапилась локальна надзвичайна ситуація. Вона не пов'язана з армією окупантів та є результатом діяльності місцевих кримінальних елементів», - повідомив він.

Далі про нічну подію написав міський голова Покрова Олександр Шаповал:

«Ситуація у Покрові під контролем.

Дуже багато запитань стосовно нічної події у відділку поліції.

На даний час ведуться слідчі дії , більш детальну інформацію дадуть правоохоронні органи.

Саме головне, ніхто з людей не постраждав», - повідомив він та закликав не сіяти паніку та не розповсюджувати чутки.

На жаль, більше сьогодні офіційної інформації про дану подію не було, поліція ніяких подробиць не повідомила. Однак свою версію опублікувала фейсбук-спільнота «Мій Нікополь», разом із фото з місця подій. Наголошуємо, що це не офіційна інформація, тому сприймайте її критично!

«Близько 4 години 07.05.2022 невідомий із гранатомета вистрілив у будівлю Покровського відділу поліції.

Декілька співробітників отримали поранення легкої ступені тяжкості

Ситуація під контролем. На даний час ведуться слідчі дії», - йдеться у дописі.    

В Нікополі – без надзвичайних ситуацій

Вся інфраструктура та комунальні служби міста працюють у штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк. Також він нагадав, що 8 та 9 травня ніяких масових заходів не відбуватиметься та закликав громадян не створювати скупчень, адже в країні йде війна.

«Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. Ситуація в нас стабільна. Тому хочу побажати вам доброго вечора та спокійної ночі», - написав він.

Залишити коментар

Відправити