Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 27 квітня: загиблий захисник, удари по інфраструктурі та волонтерська діяльність

Ситуація в Дніпропетровській області на вечір 27 квітня: загиблий захисник, удари по інфраструктурі та волонтерська діяльність

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці шістдесят третьої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Ніч та день пройшли неспокійно

Вночі окупанти з артилерії обстріляли Зеленодольську громаду та влучили по підприємству енергетичної інфраструктури, повідомив вранці 27 квітня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Витік мастила та  сильна пожежа. Рятувальники кілька годин приборкували вогонь. Один працівник підприємства поранений. Зараз у лікарні.

Під обстріл потрапили сам Зеленодольськ, села Мар’янське та Велика Костромка», - написав він.

Протягом дня обстріли продовжувались:

«Окупанти вже тричі за сьогодні обстріляли касетними снарядами Велику Костромку, що межує з Херсонщиною. Людей, на щастя, не зачепило», - додав Валентин Резніченко увечері.

Втім, завдяки нашим захисникам далеко не всі ворожі ракети вражають цілі:

«Наші військові збили над Дніпропетровщиною ворожу ракету. Уламки упали на галявині. Нікого не зачепило», - повідомив начальник ОВА

Ворог навмисно влаштовує терор - Лукашук

Окупанти обстрілюють об’єкти мирної інфраструктури. Зокрема, під час нічного обстрілу Криворізького району постраждав елеватор, написав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук вранці 27 квітня.

«Нелюди. Обстрілюють об‘єкти підприємств, від яких залежить не лише наша продовольча безпека, але й безпека інших країн. Окупанти розуміють, що такі об‘єкти не становлять жодної загрози для рф. Там немає ніякої військової техніки, ніяких баз. Але ворог навмисно влаштовує терор», - зазначив він.  

Втім, це не допомагає ворогу подолати нашу оборону:

«Нині сил загарбника на території Дніпропетровщини немає. До адміністративних меж області ворог також не наблизився», - повідомив Микола Лукашук увечері 27 квітня.

Окупанта стримують на дальніх підступах до Кривого Рогу

Найближчі точки бойових зіткнень – 50 км від міста і далі, сказав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул під час вечірнього брифінгу.

«Разом із військовими продовжуємо роботу щодо зміцнення наших позицій. Останнім часом оборона міста та регіону ще значно посилилася. Ми готові до будь-якого розвитку подій», - запевнив він.

Також Олександр Вілкул повідомив, що із сьогоднішнього дня у Кривому Розі проїзд у комунальному транспорті безкоштовний не лише для мешканців міста, а для всіх. У тому числі – військових, переселенців, мешканців Криворізького району.

У Криворізькому районі – обстріли протягом дня

«Ці організми продовжили обстрілювати наші прикордонні населені пункти із далекобійної зброї. Є деякі пошкодження електропостачання, газопостачання. Це ми все завтра відновимо, - запевняє начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко. – Головне – нема жертв, ніхто не постраждав».

Також сьогодні поблизу лінії фронту побували закордонні журналісти, які на власні очі побачили результати ворожої навали, поспілкувалися з біженцями, що рятуються із тимчасово окупованих територій. Почуте і побачене вразило їх, тож пообіцяли розповісти європейцям правду про злочини окупантів.

В Нікопольському районі день минув відносно спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає, повідомляє начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Знову акцентую вашу увагу - звуки роботи артилерії лунають з територій, які знаходяться за межами нашого району. Пташки в небі наші», - написав він.

Також цього дня керівник РВА зустрівся з волонтерами. Під час зустрічі обговорили плани спільної роботи для зміцнення обороноздатності району та підтримки земляків, які зараз знаходяться на передовій.

Покров знову втратив героя

На війні з росією загинув наш земляк, старший лейтенант Володимир Анатолійович Маслак. Про це повідомив міський голова Олександр Шаповал.

«Війна забирає наших Захисників, героїв, які віддають найцінніше, своє життя, за Україну. Вічна пам'ять Герою! Співчуття близьким», - написав він.

Прощання з героєм відбудеться 28 квітня об 11.00 на бульварі Шевченка.

В Нікополі активно ведеться волонтерська діяльність

За словами міського голови Олександра Саюка, багато людей зараз допомагають плести маскувальні сітки, виготовляти тушонку, готувати сухі набори перших страв, шиють трикотаж для потреб військових.

«Ми допомагаємо військовим частинам в яких проходять службу нікопольці. Хочу ще раз подякувати нашим захисникам за те, що ми маємо можливість працювати. Велика вдячність, звичайно, й волонтерам. За їх щоденну важку роботу вони не просять нагород, не роблять піар-вистав з фото і відеозвітами. Вони просто самовіддано допомагають наближати перемогу», - сказав він.

В Апостолівській громаді - «Лікарі без кордонів»

Міський голова Андрій Оса сьогодні зустрівся із представниками цієї міжнародної медичної гуманітарної організації, яка займається допомогою постраждалим під час збройних конфліктів, природних та техногенних катастроф.

«Місія організації у нашій громаді - підсилити роботу медиків міської лікарні, забезпечити заклад необхідними медикаментами, проконсультувати наших лікарів щодо дій у випадку загострення ситуації.

Я, у свою чергу, готовий забезпечити повний супровід діяльності організації на території громади» - написав він.

Залишити коментар

Відправити