YASNO нагадує: з 1 жовтня для мешканців Дніпропетровщини почне діяти знижений тариф на електроенергію

YASNO нагадує: з 1 жовтня для мешканців Дніпропетровщини почне діяти знижений тариф на електроенергію

Кабінет Міністрів України Постановою №859 від 11 серпня 2021 року встановив для всіх жителів України нові ціни на електроенергію, які діятимуть з 1 жовтня 2021 року по 30 квітня 2022 року включно. Постачальник електроенергії та енергоефективних рішень YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») нагадує жителям Дніпропетровщини, які домогосподарства зможуть сплачувати за зниженим тарифом.

З 1 жовтня поточного року для населення встановлюються нові тарифи на електроенергію в залежності від місячного споживання. Для індивідуальних споживачів діятимуть наступні тарифи:

  • при споживанні електроенергії до 250 кВт∙год на місяць включно ціна становить 1,44 грн/кВт∙год з ПДВ. Тобто за такого споживання кожна кіловат∙година дешевшає на 24 копійки (у порівнянні з діючою на сьогодні ціною);
  • при споживанні понад 250 кВт∙год на місяць застосовується ціна 1,68 грн/кВт∙год з ПДВ на весь спожитий обсяг енергоносія, включаючи перші 250 кВт∙год.  Отже, за такого споживання тариф на електроенергію не зміниться.

Окремий тариф встановлено для колективних побутових споживачів та гуртожитків:

  • 1,68 грн/кВт∙год з ПДВ незалежно від обсягів споживання. Цей тариф теж не зазнав змін.

Також без змін залишаються тарифні коефіцієнти для багатозонних приладів обліку. І власники двозонних лічильників продовжуватимуть сплачувати вдвічі менше за електроенергію, спожиту з 23:00 до 7:00.

«Сучасні технологічні рішення і корисні побутові звички допоможуть кожній родині оптимізувати енерговитрати і щомісяця заощаджувати кошти. Так, встановлення нашого енергоефективного набору з двозонним лічильником і перенесення роботи найбільш енергоємних приладів на нічний час дозволять зменшити витрати на електроенергію до 50%. А для коректного відображення в місячних рахунках фактично спожитих обсягів слід своєчасно передавати показання лічильників», - зазначив директор YASNO в Дніпропетровській області Юрій Федько.

Днепропет

Залишити коментар

Відправити