Гранти на оренду житла: благодійний фонд «Карітас Донецьк» допомагає переселенцям Дніпропетровщини

Гранти на оренду житла: благодійний фонд «Карітас Донецьк» допомагає переселенцям Дніпропетровщини

Наразі гостро стає питання щодо пошуку житла для тих, кого прихистили у школах, ліцеях тощо. «Тим людям, які не можуть самостійно вирішити питання з житлом, допомагають місцеві органи самоврядування, обласна військова адміністрація та благодійні організації», – розповіла голова постійної комісії з питань здоров‘я, дитинства та материнства й радниця голови ДОР Аріна Пустова.

Допомога на оренду житла від фонду «Карітас Донецьк» надаватиметься протягом 3-х місяців, по 7 тисяч гривень на родину, які проживають у Дніпрі та передмісті.

«Загалом ми можемо надати 150 грантів. Гроші отримають ВПО, які відносяться до незахищених категорій населення: люди з інвалідністю, самотні люди 60+, багатодітні родини, одинокі батьки/опікуни, вагітні жінки, мами з дітьми до 2-х років, важкохворі. Для нас важливо підтримати людей на першому етапі, щоб вони могли хоч трохи адаптуватися на новому місці. Тому не тільки приймаємо людей у себе в осередку, а й робимо виїзди у шелтери, які потребують нашої допомоги. Стараємося підтримати людей комплексно – не лише кеш-грантами, гуманітарними наборами, а й покращити їхній психологічний стан. Команда Простору дружнього до дитини, в яку входять психолог, аніматори, соціальний педагог працює з малечею – влаштовують майстер-класи та розважальну програму. А кризові консультанти, кейс-менеджери та психологи надають підтримку дорослим з різних питань», - розповіла Людмила Леонова, представниця фонду.

У передмісті Дніпра в одному із ліцеїв, який цього разу відвідали представники обласної ради та фонду, наразі проживає близько 50 переселенців. Вже 8 з них зареєструвалися на отримання грантів від «Карітас Донецьк». 85-річний Микола Олексійович – один з них.

«Я був вимушений переїхати з Донеччини. Мого села немає – його розбомбили. Тепер сподіваюся отримати допомогу, щоб знайти житло», – каже чоловік.

Загалом запит на гранти вже подали близько 70 людей. Реєстрація продовжується. Якщо ви підпадаєте під критерії, можете подати заявку з понеділка по четвер з 14:00 до 16:00 прямо у благодійному фонді за адресою вул. Гостомельська, 5.

Залишити коментар

Відправити