Підсумки 14 травня у Дніпропетровській області: нові обстріли та розмінування територій

Підсумки 14 травня у Дніпропетровській області: нові обстріли та розмінування територій

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці вісімдесятої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Доба розпочалася із обстрілів

«На світанку ворог обстріляв з «Ураганів» Широківську громаду. Люди не постраждали. У кількох будинках вибиті шибки», - повідомив вранці 14 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

Протягом дня удари продовжились

Окупанти кілька разів з «Градів» обстріляли прикордонні території Криворізького району. Постраждалих немає, повідомив увечері 14 травня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Ворог не може увійти на територію Дніпропетровської області, бо захист наших рубежів суттєво посилений. Тому окупанти, вдаючись до таких обстрілів, хочуть «скувати» наших захисників і не дати перекинути підрозділи ЗСУ на інші напрямки.

На варті нашого спокою – тисячі відважних українських воїнів, які здатні впоратися з усіма провокаціями ворога. Подяка кожному українському захиснику за службу, мужність та героїзм», - написав він.

Ситуація у Кривому Розі стабільна

Дальні рубежі оборони, як і раніше, проходять усередині Херсонської області, повідомив увечері 14 травня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. Наші Збройні Сили мужньо виконують свій обов'язок, ведуться позиційні бої.

Посадовець вкотре нагадав про небезпеку касетних боєприпасів:

«Наші героїчні рятувальники продовжують розмінування територій, які орки обстрілюють забороненими озброєннями – касетними боєприпасами. З 24 лютого вже розмінували понад 1300 набоїв, зокрема, за останню добу – 60. Наголошую: бережіть себе! Побачили сріблясті циліндрики п'ять на два-два з половиною сантиметри – не чіпайте! Негайно йдіть і дзвоніть 101 та 102».

У Криворізькому районі день пройшов не дуже спокійно

Були здійснені обстріли прикордонних територій, сказав увечері 14 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

«Всі живі-здорові, ніхто не постраждав. Світло, вода, газ є, нічого не зруйновано», - повідомив він.

За його словами, ворог навмисно намагається якомога частіше докучати подібними обстрілами.

«Але вони нас не зламають, бо ми вільна сильна, незалежна нація, ми українці», - запевнив Євген Ситниченко. Також він повідомив, що наші Збройні сили щодня завдають ворогу великих втрат і наближають перемогу. 

У Нікопольському районі допомагають вимушеним переселенцям

«Вчора працювали в Томаківській територіальній громаді. У співпраці з Дніпропетровською обласною військовою адміністрацією, волонтерами та благодійними фондами району забезпечили людей продуктами харчування, одягом, побутовою хімією», - написав 14 травня начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко та подякував усім причетним.

Також Євген Євтушенко повідомив, що бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.

«В Нікопольському районі все спокійно. Місцями гучно. Пам'ятаєте, я писав, що панікувати треба не під час роботи нашої артилерії, а коли її не чути?

Наразі, підстави для паніки відсутні», - написав він.

У Нікополі інфраструктура та комунальні служби продовжують роботу в штатному режимі

День пройшов спокійно, сказав міський голова Олександр Саюк увечері 14 травня. За його словами, завдяки нашим військовим у межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає. Захисники України дають гідний спротив та відсіч ворогу.

«Бажаю вам гарного вечора та спокійної ночі. Нагадую, що якщо ви чуєте сирену потрібно обовʼязково прийняти всі необхідні заходи безпеки», - сказав Олександр Саюк.

Залишити коментар

Відправити