Підсумки 23 травня у Дніпропетровській області: рекордна кількість повітряних тривог, численні «прильоти» та незламна віра в перемогу…

Підсумки 23 травня у Дніпропетровській області: рекордна кількість повітряних тривог, численні «прильоти» та незламна віра в перемогу…

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці вісімдесят дев’ятої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Вночі окупанти знову обстріляли Криворізький район

У більшості районів ніч пройшла нормально, стріляли лише у Криворізькому, повідомив вранці 23 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

«Ворог двічі вдарив з «Ураганів» по Апостолівській громаді. Влучив між селами. Люди не постраждали», - написав він.

Протягом дня ворог бив по Павлоградському, Синельниківському та Криворізькому районах

Сьогодні Дніпропетровщина пережила чи не найбільше повітряних тривог протягом одного дня за останні три місяці, вважає  голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Сьогодні маємо одразу декілька «прильотів». Перша ракета по Павлограду. Ще три атаки – у Синельниківському районі. Дані щодо постраждалих і масштаби руйнувань з‘ясовуються.

Також вдень під ворожі обстріли потрапив Криворізький район, села Ганнівка та Мала Костромка. Там без постраждалих», - написав він увечері 23 квітня.

Посадовець пояснив причину таких частих обстрілів Криворізького району:

«Апостолівська, Широківська і Зеленодольська громади Криворізького району - це Херсонський напрямок. Обстріли вказаних територій - це демонстративні дії ворога для недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки, їх сковування. Тому громади, які знаходяться поруч з Херсонщиною, так часто потрапляють під обстріли».

Але незважаючи на численні обстріли, наразі російських окупаційних військ на території Дніпропетровщини немає і не буде. Наші захисники тримають ворога на дальніх підступах, не залишаючи противнику шансів увійти в область, запевнив Микола Лукашук.

Обстановка на Криворізькому напрямку залишається напруженою, але стабільною

Усі частини ЗСУ перебувають на зайнятих позиціях та чітко виконують поставлені бойові розпорядження, сказав увечері 23 травня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. Він запевнив, що ситуація у місті та Криворізькому районі повністю контролюється ЗСУ та Військовою адміністрацією.

«Обстріли на лінії зіткнення ведуться ворогом із РСЗВ, ствольної артилерії, танків та мінометів. Фіксується те, чого давно не було - застосування бойової авіації», - повідомив Олександр Вілкул.

За його словами, продовжується зміцнення ліній оборони міста по всьому периметру. Також не припиняється розмінування навколишніх територій. Лише сьогодні у Зеленодольській громаді було знешкоджено одну ракету від «Урагану» та 85 ворожих касетних боєприпасів.

У Криворізькому районі день пройшов неспокійно

На щастя, незважаючи на обстріли населених пунктів, обійшлося без жертв та руйнувань житлових будинків, сказав увечері 23 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко.

«Наші хлопці стоять на прикордонних територіях та на території Херсонської області. Ситуація там повністю контролюється Збройними силами України», - запевнив він.

З тривогами, але без надзвичайних ситуацій минув день у Нікопольському районі

Про це ввечері 23 травня повідомив начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«На території району бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Бажаю вам спокійної ночі. Все буде добре. Ми переможемо!» - написав він.

У Нікополі – без надзвичайних ситуацій

Місто і вся інфраструктура продовжують роботу в штатному режимі, повідомив міський голова Олександр Саюк увечері 23 травня.

«На жаль і вночі і вдень ми чуємо багато сирен, але команду їх вмикати дають військові. Вони розуміють, що це потрібно. А ми повинні зрозуміти, що в Україні йде війна і до цього нам потрібно підходити з розумінням. Ми робимо так, щоб кожен розумів коли є небезпека, а коли її немає», - написав він.

Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає, запевнив Олександр Саюк.

Залишити коментар

Відправити