Покров відзначив День соборності України (ФОТО, ВІДЕО)

Покров відзначив День соборності України (ФОТО, ВІДЕО)

22 січня наше місто разом зі всією країною відзначило День соборності. Урочистий мітинг, присвячений цьому важливому святу, пройшов у центрі Покрова, на площі імені Івана Сірка.

Цього дня виповнилося 100 років з дня підписання Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Події вікової давнини у наш час знову стали актуальними, а уроки історії повинні застерігати від нових помилок. На цьому наголошували учасники мітингу, розповідаючи про важливість єдності та соборності для нашої країни, українського народу. Як приклад такого взаємопорозуміння, всіх присутніх з Днем соборності привітали представники двох православних церков – настоятель храму Іоанна Златоуста отець Володимир та настоятель храму Святителя Петра Могили отець Іван.

покров відзначив день соборності україни (фото, відео) - изображение 1

Смотреть все фото (31 шт.) - Facebook

Подяки на честь свята отримали учасники антитерористичної операції, які проявили мужність та героїзм під час захисту суверенітету нашої держави, а також представники творчої молоді, які активно популяризують національні традиції українського народу.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять всіх загиблих за свободу та єдність України, наших земляків, що віддали життя під час проведення АТО.

Патріотичні пісні пролунали над площею у виконанні талантів нашого міста, а учні середньої школи №6 влаштували танцювальний флешмоб. На завершення урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятника кошовому отаману Івану Сірку.

Євген Січкаренко

Залишити коментар

Відправити