Презентовано Стратегію розвитку Дніпропетровщини на 2020 рік

Презентовано Стратегію розвитку Дніпропетровщини на 2020 рік

Будівництво аеропорту, залучення інвестицій, екологічні програми, які дозволять знизити шкідливі викиди в повітря. А ще – відремонтовані дороги, школи, cадочки та лікарні, SMART-проєкти, європейська інтеграція та нові громади. Все це – в Стратегії розвитку Дніпропетровщини на 2020 рік, яку презентував голова ОДА Олександр Бондаренко. Зустріч зібрала понад 600 гостей – керівників громад та міст області, громадських активістів, представників бізнесу.

презентовано стратегію розвитку дніпропетровщини на 2020 рік - изображение 1

Взяли участь у презентації плану дій області і дніпровські батьківщинівці. Зокрема, заступник голови Дніпропетровської обласної ради, голова Дніпровської міської організації ВО "Батьківщина" Мгер Куюмчян та заступник голови Дніпропетровської обласної організації ВО "Батьківщина" по роботі з депутатами всіх рівнів та громадськими організаціями Олександра Сотула.

"Системний підхід до роботи – запорука успіху. Ми не будемо розпорошуватися, бо маємо чіткий план дій на найближчий рік, – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Стратегія розвитку області на 2020-й комплексна та охоплює всі основні сфери життя регіону. Головні пріоритети – аеропорт, інвестиції та екологія. Крім того, продовжимо оновлювати інфраструктуру, зробимо акцент на євроінтеграції та децентралізації".

презентовано стратегію розвитку дніпропетровщини на 2020 рік - изображение 2

Влітку 2020-го розпочнеться будівництво нового аеропорту. На злітно-посадкову смугу виділили 1,2 млрд грн держкоштів, термінал зводитиме приватний інвестор.

"Наші пріоритети – розвиток інфраструктури в регіонах та залучення інвестицій в економіку. Раді, що нова команда Дніпропетровської ОДА підхопила наш основний курс і вже має добрі здобутки. З гарних починань – будівництво нового аеропорту. Це одне із завдань, виконання яких ми контролюємо разом з Президентом", ­– сказав Перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов.

У 2020 році планують залучити до області 100 млн дол інвестицій. У цьому допоможуть Інвестиційна рада при Дніпропетровській ОДА та Міжнародний економічний форум DEF-2020. Серед проєктів, які розпочнуть втілювати вже наступного року – запуск першого заводу в Павлоградському індустріальному парку та будівництво екопарку на більш ніж 100 га.

презентовано стратегію розвитку дніпропетровщини на 2020 рік - изображение 3

"Працюватимемо над покращенням екологічного стану Дніпропетровщини. Зокрема, разом із закордонними партнерами та Мінекоенерго будемо знешкоджувати радіаційні відходи на колишньому виробництві ПХЗ. Сприятимемо оновленню очисних споруд на підприємствах-забруднювачах та загалом – забезпечимо виконання Стратегії екобезпеки. Мета – знизити викиди на 15%", – розповів Олександр Бондаренко.

У 2020-му відремонтують 150 км доріг – в обласному бюджеті заклали 1,3 млрд грн. Залучатимуть на це й інвестиційні кошти. Продовжиться ремонт шкіл. В першу чергу, оновлять навчальні заклади в Іларіоновому, Васильківці та Томаківці. Візьмуться за будівництво та реконструкцію водоводів. Зокрема, до Черкаського, Гвардійського та Губинихи. Ремонтуватимуть лікарні, спортивні об’єкти та парки.

презентовано стратегію розвитку дніпропетровщини на 2020 рік - изображение 4

"Наступного року створимо регіональний офіс євроінтеграції та залучатимемо грантові кошти для малого та середнього бізнесу. У планах – меморандуми про співпрацю з США, Канадою, Німеччиною, Литвою, Польщею. Продовжиться децентралізація", – зазначив голова Дніпропетровської ОДА.

Ще один напрямок роботи – "smart-область". Електронні сервіси стануть доступнішими. Наприклад, втілюватимуть проєкт, який дозволить купити квитки на всі види транспорту онлайн.

Голова обласної ради Святослав Олійник під час презентації Стратегії акцентував увагу на її гуманітарному аспекті:

презентовано стратегію розвитку дніпропетровщини на 2020 рік - изображение 5

"Але ми маємо пам‘ятати , що наш головний ресурс - це людський потенціал. Сучасність вимагає від нас боротися саме за людей!" - заявив Святослав Олійник. Тому в обласній раді створено декілька робочих груп, які працюють над створенням концепцій за різними напрямами: освітня, культурна, спортивна.

презентовано стратегію розвитку дніпропетровщини на 2020 рік - изображение 6

х об`єднує мета: виховувати громадян, які матимуть чітку ідентифікацію як мешканців нашої області, відчуватимуть свою цінність для держави! Тільки так люди перестануть залишать нашу країну, а будуть жити і працювати на рідній землі!", - Святослав Олійник.

За матеріалами Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної ради

Залишити коментар

Відправити