У Німеччині з’явилася можливість обміняти українське посвідчення водія

У Німеччині з’явилася можливість обміняти українське посвідчення водія

Із 31 березня в Берліні запрацював відокремлений підрозділ ДП «Документ». Німеччина стала п’ятою країною, де можна обміняти українське посвідчення водія на таке ж українське. Завдяки співпраці сервісних центрів МВС, Державної міграційної служби України та Міністерства закордонних справ України у новому стаціонарному центрі можна отримати не тільки паспортні послуги, а й послугу обміну посвідчення водія.

Стаціонарний центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс» знаходиться за адресою: Am Treptower Park 14, 12435 Berlin, поверх 2.

Такі ж центри знаходяться ще у: Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині. З усіма адресами відокремлених підрозділів ДП «Документ» можна ознайомитися на офіційному сайті.

Послуга обміну посвідчення водія актуальна, коли:

у наявного вичерпався термін дії;
написи на пластиковому бланку стерлись і не читаються;
особа змінила дані — прізвище, ім’я, по-батькові;
водій бажає замінити старе посвідчення на нове.

У центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс» у Берліні обмін посвідчення водія проводиться за таким же алгоритмом, як і в інших центрах ДП «Документ» за кордоном. Адміністратор «Паспортного сервісу» на фронт-офісі отримує повний пакет документів, необхідних для оформлення, фотографує людину та формує заявку для обміну посвідчення водія за кордоном. На бек-офісі адміністратор сервісного центру МВС в Україні розглядає заявку на обмін посвідчення водія. У разі успішного розгляду заявки, адміністратор у Берліні роздруковує на спеціальному бланку готове нове посвідчення водія.

Необхідні документи для отримання послуги обміну українського  посвідчення водія на таке ж українське:

паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи),
довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків,
документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу),
наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну.

Залишити коментар

Відправити