За матеріалами СБУ засуджено прихильника «руzzкого миру» на Дніпропетровщині

За матеріалами СБУ засуджено прихильника «руzzкого миру» на Дніпропетровщині

За матеріалами Служби безпеки України винесено вирок ворожому пропагандисту та пособнику російських окупаційних військ. За даним слідства, мешканець Дніпропетровщини з початку війни активно підключився до антиукраїнської пропаганди в інтернеті.

З ідеологічних проросійських міркувань, він готував статті з негативним контентом про українську владу, військовослужбовців Збройних сил України, безперспективність опору агресору та підтримку дій окупаційних військ. Більшість меседжів з цих «творів» у подальшому активно поширювали російські телеканали у своїй антиукраїнській пропаганді.

«Письменник» заслужив авторитет у проросійської аудиторії своїми антидержавними статтями, і вирішив на цьому не зупинятися. Він перейшов до наступного етапу - фото- та відеофіксація військових об’єктів ЗСУ. Для підвищення значимості своєї діяльності він обрав головним об’єктом Оперативне командування «Схід».

Окрім військових частин, він цікавився й волонтерськими центрами, військовими шпиталями тощо. Фото та відео з координатами на карті надсилалися до проросійських чатів та інтернет-спільнот. Надіслані дані ворогом могли використовуватися для нанесення ракетних ударів.

Досудовим розслідуванням доведено вчинення фігурантом злочину - посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ст.110 Кримінального кодексу України).

Враховуючи активну співпрацю зі слідством та надання вагомої інформації стосовно своїх контактів у проросійському інформпросторі, судом ворожому посібнику пом’якшено вирок - його засуджено до трьох років позбавлення волі.

за матеріалами сбу засуджено прихильника «руzzкого миру» на дніпропетровщині - зображення 1

Управління СБ України у Дніпропетровській області
Залишити коментар

Відправити