• О нас
  • Контакты

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 9 ЧЕРВНЯ: 106 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 9 ЧЕРВНЯ: 106 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Протягом доби ворог обстрілював населені пункти Криворізького району. Є руйнування, та, на щастя, обійшлося без жертв. У решті районів доба минула спокійно. Сьогодні найбільш обстрілювані громади відвідали керівники обласної військової адміністрації, які особисто оцінили масштаби руйнувань. А у Покрові провели в останню путь загиблого героя…

Вночі обстріляли Зеленодольську громаду

Про це вранці 9 червня повідомив начальник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:

«Ворог знову обстріляв Криворізький  район. П'ять разів ударив з артилерії по Зеленодольській громаді. У Великій Костромці є руйнування будинків. Люди не постраждали».

Вдень під мінометний обстріл потрапила Широківська громада

За інформацією голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, ніхто не постраждав:

«Вдень ворог з мінометів вдарив по Ганнівці, що в Широківській громаді. На щастя, ніхто не постраждав, руйнувань немає».

Керівництво області відвідало громади, що найбільше постраждали від обстрілів

Про це сьогодні повідомив начальник обласної адміністрації Валентин Резніченко:

дніпропетровщина, підсумки 9 червня: 106 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад - зображення 1

«Провів день у Криворізькому районі, який нині під постійними ворожими обстрілами.

Найбільше потерпають Зеленодольська та Широківська громади. На жаль, там загинули 6 людей. Зруйновано та пошкоджено 179 житлових будинків, 2 школи, дитсадок і лікарня.

Через обстріли села та міста засіяні касетними боєприпасами, а люди часто залишаються без газу, світла та води…

Дякую електрикам, газовикам, комунальникам, медикам, рятувальникам, поліціянтам, нацгвардійцям. Дякую керівникам усіх громад та району.

Дякую усім, хто міцно тримає життя у громадах.

Ситуація напружена, але контрольована».

дніпропетровщина, підсумки 9 червня: 106 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад - зображення 2

Голова обласної ради Микола Лукашук, в свою чергу, написав:

дніпропетровщина, підсумки 9 червня: 106 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад - зображення 3

«Сьогодні весь день провів у Криворізькому районі. Разом з Валентином Резніченком, Олександром Вілкулом, Євгеном Ситниченком, Дмитром Невеселим, Андрієм Осою та головою Широківської громади Андрієм Кокулом провели робочу нараду. Обговорили нагальні питання громад, які піддаються постійним обстрілам російських окупаційних військ, з’їздили в Зеленодольськ, побачили масштаби руйнувань.

Коли бачиш те, що робить росія з нашими територіями, з будинкам людей – лють стає ще сильнішою. Але ми все відновимо і виженемо окупантів геть з української землі. ЗСУ зроблять свою справу, держава – свою».

дніпропетровщина, підсумки 9 червня: 106 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад - зображення 4

На Криворізькому напрямку фронту окупанти підриваються на власних мінах

Про це ввечері 9 червня повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул:

«Оперативна обстановка на криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але завдяки мужності наших військових та їх умілим діям перебуває під повним контролем Збройних сил України. За інформацією Міністерства оборони України та Оперативного командування «Південь», окупанти споруджують додаткові лінії оборони та мінують тимчасово окуповану територію. При цьому використовують навіть міни, виготовлені у 50-ті роки минулого століття. При спробі встановлення таких мін уже вибухнуло кілька окупантів».

За словами Вілкула, ситуація у Кривому Розі та районі перебуває під повним контролем Збройних сил України та Військової адміністрації. Уся міська інфраструктура працює стабільно.

У Криворізькому районі усувають наслідки обстрілів

Під час сьогоднішнього обстрілу села Ганнівка була перебита лінія електропостачання, повідомив увечері 9 червня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

«Але ми її відновим або сьогодні, або завтра вранці», - запевнив він.

На решті території району протягом дня жодний населений пункт обстріляний не був.

У Нікопольському районі – спокійно

«День в нашому районі минув спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.

Наші захисники та захисниці б'ють загарбників на Херсонщині та не дають їм можливості ступити на землю Дніпропетровської області», - написав увечері 9 червня начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

Покров  попрощався з героєм-захисником

Командир мотопіхотного відділення, молодший сержант, 56-річний Олександр Валентинович Данілов загинув, захищаючи Україну, боронячи її незалежність, повідомляє Покровська міська рада.

Прощання з героєм відбулося сьогодні, 9 червня, на бульварі Шевченка. В останню путь його проводжали з усіма військовими почестями, під українськими прапорами та зі сльозами на очах.

Світла пам’ять герою та вічна слава…

У Нікополі все спокійно

Про це ввечері 9 червня повідомив міський голова Олександр Саюк:

«9 червня, четвер закінчується. День пройшов спокійно, надзвичайних ситуацій не було. Не дивлячись на тимчасові складнощі з паливом всі комунальні підприємства та інфраструктура міста працюють в штатному режимі.

Допомагаємо та співпрацюємо з волонтерами, надаємо все, що необхідно для нашої перемоги. Дякую нашим військовим. В межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає».

Оставить комментарий

Отправить