• О нас
  • Контакты

Ситуація на Дніпропетровщині – про підсумки тижня розповів Микола Лукашук

Ситуація на Дніпропетровщині – про підсумки тижня розповів Микола Лукашук

Голова обласної ради повідомив про нічні обстріли по Нікопольському району: «На щастя, після обстрілу постраждалих немає. Ворог поцілив з РСЗВ по території району. Втім, розкидано багато касетних снарядів. Рятувальники працюють, знешкоджуючи боєприпаси».

Микола Лукашук зазначив, що цього тижня російські окупаційні війська посилили атаки по території Дніпропетровщини. Тиждень не минув без втрат серед цивільного населення. Двоє людей загинуло у Дніпрі внаслідок прильоту ракети на територію АТП.

«Окрім ракетних атак по обласному центру, протягом тижня під потужними ударами знову був Криворізький район, особливо Зеленодольська громада. Починаючи з понеділка, в районі зафіксовано щонайменше 5 ворожих атак. Тобто кожного дня російські окупанти гатять по мирному населенню і по цивільнимоб‘єктам. Саме Криворізький район зараз страждає від дій загарбників найбільше», - сказав голова облради.

Також Микола Лукашук розповів про знешкодження вибухонебезпечних предметів. Починаючи з понеділка, групою піротехнічних робіт служби ДСНС здійснено 10 виїздів, виявлено та знищено 39 одиниць вибухонебезпечних предметів. Всього від початку повномасштабного вторгнення на Дніпропетровщині виявлено і знешкоджено 3657 снарядів.

«Коротко щодо переселенців. Дніпропетровщина залишається лідером серед регіонів за кількістю внутрішньо переміщених осіб – майже 276 тисяч. Щодня до нас прибуває 1-2 тисячі ВПО. Найбільше людей залишаються у Дніпрі (117,2 тис.) та у Кривому Розі (51,1 тис.)», - підсумував очільник обласної ради.

Щодо освітнього процесу, Микола Лукашук зазначив, що він вже завершився у всіх громадах області. Наразі учні готуються до складання національного мультипредметного тесту, який школярі складатимуть замість ЗНО. В області облаштовуються пункти для проходження тесту: їх буде 60 (у 25 громадах). Зареєструвалось більше 21 тисячі учнів.

Оставить комментарий

Отправить