• О нас
  • Контакты

Виявлення пособників ворога, перевірка підозрілих осіб та розкриття тяжких злочинів – результати роботи поліції Дніпропетровської області з початку введення воєнного стану

Виявлення пособників ворога, перевірка підозрілих осіб та розкриття тяжких злочинів – результати роботи поліції Дніпропетровської області з початку введення воєнного стану

З початку повномасштабного російського вторгнення поліцейські Дніпропетровської області працюють у посиленому режимі, посилили взаємодію з усіма правоохоронними органами, документують воєнні та кримінальні злочини, займаються їх належним розслідуванням.

З початку повномасштабної війни кількість зареєстрованих тяжких та особливо тяжких злочинів в регіоні знизилася у 3-4 рази. Це пов’язано з посиленням превентивної роботи, згуртованістю колективу поліції для боротьби зі спільним ворогом, а також з роботою блокпостів  та забороною перебування на вулиці під час дії комендантської години. Працюємо на єдиний результат – перемогу над російським окупантом.

Загалом, з 24 лютого до 21 червня, підрозділами поліції Дніпропетровської області розкрито 1 697 злочинів, зокрема 40 умисних вбивств й 56 тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі зі смертельними наслідками. Також розкрито 10 розбійних нападів та 49 пограбувань, 16 незаконних заволодінь транспортними засобами, 77 крадіжок із житлових приміщень. До суду надіслано кримінальні провадження за 2 588 кримінальними правопорушеннями.

Викрито 1 475 наркозлочинів, у тому числі 213 фактів збуту наркотиків.  Вилучено понад 193 кг наркотиків та майже 11 тисяч пігулок психотропних речовин.

З незаконного обігу вилучено 211 одиниць вогнепальної зброї, у тому числі автомати, гранатомети, пістолети, гранати, вибухові пристрої, а також 94,4 тис. патронів й 68 кг вибухових речовин.

виявлення пособників ворога, перевірка підозрілих осіб та розкриття тяжких злочинів – результати роботи поліції дніпропетровської області з початку введення воєнного стану - зображення 1

З початку воєнного стану поліцейські відпрацювали понад 41 тис. підозрілих осіб на причетність до диверсійно-розвідувальних груп. 289 підозрілих осіб затримали та передали Службі безпеки України.

виявлення пособників ворога, перевірка підозрілих осіб та розкриття тяжких злочинів – результати роботи поліції дніпропетровської області з початку введення воєнного стану - зображення 2

Виявлено 71 іноземця, які незаконно перебували на території України. Їх притягнули до адміністративної відповідальності. Стосовно 52-х іноземців прийнято рішення про примусове повернення до країни походження.
З 24 лютого по 21 червня під час несення служби на блокпостах поліцейські перевірили майже мільйон транспортних засобів та 1 млн  846 тис. осіб. Під час перевірок виявлено та задокументовано 147 кримінальних та 2 473 адміністративних правопорушень.

виявлення пособників ворога, перевірка підозрілих осіб та розкриття тяжких злочинів – результати роботи поліції дніпропетровської області з початку введення воєнного стану - зображення 3

Поліцейські офіцери громади здійснили 34 виїзди для надання допомоги з евакуації мирного населення Харківської та Донецької області, а також 107 виїздів для доставки гуманітарної допомоги громадянам та 35 виїздів до військових шпиталів.  

Спільно з управлінням протидії кіберзлочинам заблоковано та припинено роботу 495 інформаційних ресурсів, що використовувалися окупантами та російськими пропагандистами.

Відкрито 15 кримінальних проваджень та викрито 25 мешканців різних регіонів України, які із використанням мережі Інтернет заволоділи коштами людей під приводом надання послуг з перевезення й евакуації мирних жителів з регіонів проведення бойових дій, доставки гуманітарної допомоги, нібито продажу військової амуніції, здачі в оренду житла внутрішньо переміщеним особам, викупу військовополонених та надання незаконних послуг з переміщення військовозобов’язаних за кордон за підробленими документами.

виявлення пособників ворога, перевірка підозрілих осіб та розкриття тяжких злочинів – результати роботи поліції дніпропетровської області з початку введення воєнного стану - зображення 4

У зону проведення бойових дій до Донецької області відряджено 100 поліцейських у складі зведеного загону ГУНП.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

Офіційний сайт Національної поліції
Оставить комментарий

Отправить