• О нас
  • Контакты

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 25 ТРАВНЯ: як минула в області 91 доба повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 25 ТРАВНЯ: як минула в області 91 доба повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну

Протягом доби ворог обстріляв Кривий Ріг та Криворізький район. Наші захисники продовжують утримувати окупантів на підступах до кордонів області та збили черговий ворожий безпілотник. А у Нікополі та Марганці провели в останню путь героїв…

На ранок ворог наніс три ракетні удари по Кривому Рогу

Поцілили у промислове підприємство та завдали серйозних руйнувань, повідомив вранці 24 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

«У Криворізькому районі знову обстріляли з «Ураганів» Широківську та Апостолівську громади. Апостолово частково без світла. Людей не зачепило», - додав він.

Мінус ще один ворожий безпілотник

У небі над Дніпропетровщиною наші військові збили безпілотник, повідомив Валентин Резніченко.

«За добу в Україні  їх «доліталося» 11 штук. Продовжуємо нищити ворожих розвідників…» - написав він вдень.  

Протягом дня ворог декілька разів обстріляв територію Криворізького району

Про це ввечері 25 травня повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«- зі ствольної артилерії окупанти вдарили по Великій Костромці. Під обстріл потрапила територія дитсадка та церкви, є руйнування і житлових будинків. На щастя, без постраждалих;

-  пообіді ворог поцілив по селу Мар‘янське, що також у Криворізькому районі: там теж пошкоджено житловий будинок, зачепило газопровід. Постраждалих немає», - написав він.

Також, за словами Миколи Лукашука, окупанти продовжують обстрілювати позиції наших захисників на межі Дніпропетровщини та Херсонщини.

«Але в нашу область оркам дорога закрита. Наразі в регіоні немає жодного російського солдата. І не буде», - запевнив голова облради.

Ворог продовжує обстріли на лінії зіткнення у Херсонській області

Про це ввечері 25 травня повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул:

«На лінії зіткнення ворог вів обстріли в районах Нововоронцовки, Добрянки, Осокорівки, Новоолександрівки, Трудолюбівки та Новопавлівки. Також під обстріл потрапив населений пункт Твердомедово біля Білої Криниці. Тяжкі поранення отримав мирний житель, він доставлений до Кривого Рогу і за його життя борються наші лікарі. Орки продовжують тактику випаленої землі та залякування. Б'ють свідомо по мирним населеним пунктам та об'єктам».

Щодо нічного ракетного удару по самому Кривому Рогу, Олександр Вілкул сказав наступне:

«О 4.50 ранку були прильоти трьох крилатих ракет на територію одного із промислових підприємств у Кривому Розі. Розумію, що всім цікаві деталі, але повідомити їх не можу. Що нам важливіше – реальна безпека чи зайва інформація та піар? Тому про ракетні удари, про попадання чи непопадання, про роботу наших ППО говорити нічого не буду. Це може скоригувати ворога і завдати шкоди нашій системі безпеки. Тому я цього ніколи не зроблю, і закликаю всіх, хто володіє подібною інформацією, цього не робити. Можу сказати одне – руйнування є, але, дякувати Богу, ні загиблих, ні поранених – ні».

В цілому ж, за словами Вілкула, усі частини ЗСУ перебувають у своїх позиціях та успішно виконують поставлені завдання. Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі знаходиться під повним контролем наших Збройних сил та Військової адміністрації.

В Криворізькому районі ліквідовували наслідки обстрілів

«День у Криворізькому районі минув не зовсім спокійно: знову ці рашистські організми здійснювали обстріл наших прикордонних територій. На превеликий жаль, було обстріляно 2 населених пункти Зеленодольської громади. Були влучання у житлові будинки. Дякувати Богу, ніхто не постраждав», - сказав увечері 25 травня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

За словами посадовця, також були пошкоджені лінії електро- та газопостачання, але наразі постачання вже відновлено.

«Територія Криворізького району надійно захищена. Ворог на нашій території відсутній. Збройні сили України повністю контролюють ситуацію на лінії фронту», - запевнив Євген Ситниченко.

На території Нікопольського району бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає

Про це повідомив увечері 25 травня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Затяжна повітряна тривога, пожежа на протилежному березі водосховища, обстріли на Херсонському та чутки про концентрацію сил окупантів на Запоріжському та Криворізькому напрямках. Так виглядає наш інфопростір ввечері.

Не дивлячись на подібні новини у нас все спокійно», - запевнив він

У Нікополі провели загиблого Героя в останню путь

«Солдат 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Вадим Андрійович Демченко героїчно загинув 19 травня, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів», - повідомляє Нікопольська міська рада.

Попрощатися з полеглим воїном прийшли рідні, друзі, побратими та небайдужі нікопольці.  Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Вічна пам'ять Герою!

Щодо безпекової ситуації в місті, міський голова Олександр Саюк ввечері 25 травня повідомив наступне:

«Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає. Бажаю вам гарного вечора та спокійної ночі, але якщо ви чуєте сирену прийміть всі необхідні заходи безпеки».

У Марганці попрощалися з героєм

«Сьогодні, 25 травня, в останню путь марганчани провели Героя – старшого солдата, гранатометника Вячеслава Сорокіна, 1986 р.н. Він один з перших став на захист України, коли російські окупанти ще у 2014 році розпочали воєнні дії проти нашої держави. Виконуючи воєнне завдання, Вячеслав загинув під Вугледаром Донецької області», - повідомляє Марганецька міська рада.

Прощання із захисником відбулося у сквері ім. Т. Шевченка, де зібралися рідні захисника, представники міської влади, територіального центру комплектування та соціальної підтримки, друзі та всі бажаючі марганчани.

Від імені всієї громади зі словами співчуття до присутніх звернувся міський голова Геннадій Боровик:

«Окупант руйнує наші міста, вбиває наших дітей. Наші хлопці захищають рідну землю. На жаль, війна забирає справжніх Героїв. Ми ніколи їм цього не пробачимо. Героям Слава!».

Оставить комментарий

Отправить