• О нас
  • Контакты

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 26 ТРАВНЯ: як минула в області, районах і громадах 92 доба повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 26 ТРАВНЯ: як минула в області, районах і громадах 92 доба повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну

Вночі орки знову обстріляли Криворізький район. Решта доби минула відносно спокійно, із повітряними тривогами, але без «прильотів». Тим часом триває зміцнення оборони та розмінування територій.

Вночі знову обстріляли Криворізький район

Про це повідомив вранці 26 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«Опівночі ворог ударив з артилерії по Апостолівській громаді. Людей не зачепило».

Решта доби минула відносно спокійно

Такою інформацією увечері 26 травня поділився голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«Сьогоднішній день на Дніпропетровщині можна назвати мирним. Без ракетних обстрілів, без збитих безпілотників, без російських окупаційних військ на території регіону.

В громадах області станом на цю хвилину все спокійно».

Також Микола Лукашук закликав громадян дотримуватись правил безпеки під час повітряних тривог і зазначив, що всі, хто залишається в тилу, роблять все можливе, аби допомогти державі.

«Дякую кожному жителю області, який зараз на своєму місці робить для Перемоги все, що в його силах. Сплачує податки, допомагає військовим, підтримує переселенців, бореться на інформаційному фронті. Разом нездоланні», - написав він.

Ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але стабільною

Наші Збройні сили виявляють мужність та героїзм, всі частини перебувають на раніше зайнятих позиціях та успішно виконують поставлені бойові розпорядження, сказав увечері 26 травня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Ворог продовжує обстріл на лінії зіткнення. Сьогодні були обстріли в районі Нововоронцовської, Високопільської та Кочубеївської громад», - повідомив він.

За словами Вілкула, орки продовжують застосовувати заборонені Женевською конвенцією касетні боєприпаси. Зокрема, сьогодні в Апостолівській громаді наші сапери знешкодили 2 ракети, що не розірвалися, від «Урагану». Кожна така ракета несе у собі по 30 касетних боєприпасів. Загалом же із початку війни на території Криворізького району вже знешкоджено понад 1600 ворожих боєприпасів.

В Криворізькому районі день пройшов спокійно

«Жоден населений пункт не був обстріляний, ніхто не постраждав, всі живі-здорові», - сказав увечері 26 травня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

Він закликав громадян із розумінням ставитися до побутових незручностей, нестачі деяких товарів і зростання цін на інші. Всі ці моменти пов’язані з війною і відповідальність за них несе держава-агресор та безпосередньо її керівник.

У Нікопольському районі - спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає, повідомив увечері 26 травня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко. Він закликав громадян зберігати спокій та критично ставитись до панічних повідомлень:

«Закінчуємо день під акомпанемент повітряної тривоги та чутки про страшні наступи та масовані обстріли. Останні знову ширяться мережею і телеграм-каналами як пожежа у сухому лісі. Згадайте, подібне відбувається не вперше. Це віртуальний різновид бойових дій окупантів.

Заспокойтесь та відпочивайте. Попереду останній робочий день тижня. Завтра кожен з нас продовжить наближати перемогу. Без паніки та зайвої метушні».

У Нікополі відбулася сесія міськради

Про деякі її рішення повідомив міський голова Олександр Саюк:

«Одне з них щодо безкоштовного перевезення дітей (віком до 18 років) без обмежень у пасажирському транспорті Нікополя на час воєнного стану. Працювати ця норма буде вже відзавтра, з п’ятниці 27 травня. Дітям бажано при собі мати учнівський чи студентський квиток, або будь-який інший документ, що посвідчує особу».

Крім того, за інформацією Нікопольської міської ради, були присвоєнні звання «Почесний громадянин міста Нікополя» (посмертно) п’ятьом загиблим воїнам.

«Нікопольські воїни – Герої, приклад мужності та героїзму! Наш обов’язок закарбувати імена борців за свободу в історії не лише міста, а й України», - йдеться у повідомленні.

Що стосується загальної ситуації в місті, то, за словами Олександра Саюка, день пройшов без надзвичайних ситуацій, вся інфраструктура працює в штатному режимі.

«Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає. Прошу зберігати спокій, не слухати чутки та плітки», - сказав він.

Оставить комментарий

Отправить