• О нас
  • Контакты

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 27 ТРАВНЯ: 93 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 27 ТРАВНЯ: 93 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Вранці сталися три «прильоти» у Дніпровський район. Решта дня пройшла відносно спокійно, навіть на найбільш загрозливих напрямках обійшлося без обстрілів. Тим часом у громадах області продовжують допомагати соціально незахищеним особам та переселенцям.

Неспокійна ніч з ударами по Дніпровському району

«Неспокійна ніч і неспокійний ранок. Маємо кілька «прильотів». Серйозні руйнування. Рятувальники розбирають завали і шукають людей», - написав вранці 27 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук уточнив, що три «прильоти» сталися у Дніпровському районі.

«Наразі інформація про жертв та масштаби руйнувань з‘ясовується. В інших районах області ніч пройшла спокійно», - написав він.

День минув без обстрілів

Про це ввечері 27 травня повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«Коротко про головне: протягом дня ворожих обстрілів територій Дніпропетровщини не було. Російських окупаційних військ, як і раніше, в області немає».

За інформацією Миколи Лукашука, навіть у Криворізькому районі, який нині обстрілюють найчастіше, наразі все спокійно. Бої йдуть на території Херсонщини, ЗСУ дають ворогу жорстку відсіч.

Ситуація у Кривому Розі - під повним контролем ЗСУ та Військової адміністрації

На криворізькому напрямку фронту обстановка напружена, але стабільна, повідомив увечері 27 травня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Незважаючи на відносно стабільну ситуацію, ми маємо бути готові до будь-якого варіанту розвитку подій. Ми бачимо, що ворог продовжує обстріли по всій лінії зіткнення, продовжує посилюватися військовою технікою, проводить доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат. Тому разом з нашими військовими ми продовжуємо дуже велику роботу щодо посилення всіх ліній оборони та забезпечення наших частин», - сказав він.

Також сьогодні Олександр Вілкул повідомив, що понад 35 тисяч криворіжців із вразливих верств населення можуть безкоштовно отримати від міської влади продуктові набори. До набору входять мука, крупа, макаронні вироби, олія, згущене молоко та консерви. Видача наборів реалізується коштом міського бюджету.

В Криворізькому районі день пройшов спокійно

Обійшлося без надзвичайних ситуацій, жоден населений пункт обстріляний не був, сказав увечері 27 травня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

«Всі громади працюють у штатному режимі, виконуючи свої повсякденні завдання. Кордони надійно захищені, прикордонна територія нашого району повністю контролюється Збройними силами України», - повідомив він.

На території Нікопольського району без надзвичайних ситуацій

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів у районі немає, повідомив увечері 27 травня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко. За його словами, на Херсонському напрямку теж відносно спокійно.

«Попереду вихідні. Пропоную відкинути в бік  плітки про страшні наступи, думки експертів і аналітиків та відпочити. Ми продовжуємо працювати задля вашого спокою.

Все буде добре. Ми переможемо!» - написав він

У Покрові ситуація контрольована

Всі служби працюють, повідомив 27 травня міський голова Олександр Шаповал, підводячи підсумки тижня.

За словами Шаповала, місто продовжує приймати вимушених переселенців. Цим людям надається всебічна допомога.

Міський голова подякував всім благодійникам, які допомагають переселенцям, і зазначив, що за минулий тиждень допомогу отримали понад 600 родин.

У Нікополі робочий тиждень закінчився без надзвичайних ситуацій

«Нікополь живе, сплачує податки, створює економічний продукт. Ми робимо все, щоб в нашої держави була можливість робити спротив ворогу», - сказав увечері 27 травня міський голова Олександр Саюк.

За словами посадовця, завдяки нашим військовим ситуація стабільна, в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає.

«Сьогодні ви могли чути як працюють наші захисники, зберігаємо спокій, це так потрібно», - зазначив він.

Оставить комментарий

Отправить