• О нас
  • Контакты

Увага інсулінозалежним людям!

Увага інсулінозалежним людям!

На Дніпропетровщині вдосталь запасів інсуліну. Необхідні препарати люди можуть придбати в аптеках. Однак спершу варто зателефонувати на гарячу лінію МОЗ за номером 0 800 60 20 19. Оператор прийме заявку, підкаже в якій аптеці шукати інсулін, або, за можливості, доставлять препарат через волонтерів.

«В умовах війни з РФ, питання номер один — це логістика, яку доводиться відстежувати та опрацьовувати майже щогодини. Але ми продовжуємо забезпечувати ліками українців та робимо все, що від нас залежить.

Список аптек буде оновлюватися та поповнюватися. Його можна знайти за посиланням — https://bit.ly/apteky_insul », - повідомляють в пресслужбі МОЗ.

Також в Міністерство охорони здоров'я України нагадали, що з 1 жовтня минулого року змінився механізм отримання інсулінів хворими на цукровий діабет. Отримати препарат тепер можна в будь-якому місті в аптеці, яка уклала договір із НСЗУ. Крім того, за новим рецептом на інсуліни не доведеться щоразу звертатися до ендокринолога. Якщо не потрібно вносити зміни до індивідуальної програми лікування, його зможе виписати й сімейний лікар.

Дніпропетровська обласна рада
Оставить комментарий

Отправить