• О нас
  • Контакты

Голова Дніпропетровської обласної ради представив регіон на європейському форумі «Регіональні аспекти відновлення України: перспективи європейського бізнесу»

Голова Дніпропетровської обласної ради представив регіон на європейському форумі «Регіональні аспекти відновлення України: перспективи європейського бізнесу»

Захід відбувся у Брюсселі в змішаному - офлайн та онлайн-режимі. Основна тема обговорення була присвячена бізнес-можливостям, які надають українські регіони та міста європейським діловим партнерам з метою сприяння відбудові та економічному відродженню України.

Презентації інвестиційного потенціалу та бізнес-проектів українських регіонів відбулися в Ukrainian Civil Society Hub.

«Чому відбудова держави має починатися з Дніпропетровщини? Не лише тому, що ми допомагаємо всій Україні, будучи прифронтовою областю. Але й тому, що ми – потужний промисловий центр, частка якого в промисловості держави сягає 16%. Промисловий сектор є ключовим у розвитку та формуванні економіки регіону. У загальному обсязі валової продукції промисловості металургії належить близько 50%», – сказав Микола Лукашук.

Також голова Дніпропетровської обласної ради акцентував увагу на тому, що область з початку повномасштабної війни стала безпековим, гуманітарним та медичним хабом для великої кількості військових і переселенців.

«Кількість атак, які окупаційні війська російської федерації завдали по Дніпропетровщині за останні 455 діб війни, не злічити. А кількість зруйнованих чи пошкоджених об’єктів в нашій області вимірюються тисячами. Станом на сьогоднішній день, маємо 5526 понівечених або повністю знищених об’єктів. Левова частка – це житлові будинки, проте від бомбардувань постраждали і медичні, навчальні, соціальні заклади, промислові об’єкти, критична інфраструктура», – зазначив голова облради.

Микола Лукашук розповів, що зараз область вже має пропозиції щодо відбудови для потенційних інвесторів. 50 громад регіону пропонують 635 проєктів, спрямованих на розвиток та відновлення територій, а також інтеграцію внутрішньо переміщених осіб в економіку громад.

«Хочу висловити подяку голові Українського хабу громадянського суспільства Наталії Мельник, а також представниці Дніпропетровської обласної ради Ксенії Улітовській за організацію сьогоднішнього заходу», – підсумував Микола Лукашук.

Оставить комментарий

Отправить