Для чого потрібні планові роботи та як дізнатися про відключення світла: пояснює ДТЕК Дніпровські електромережі

Для чого потрібні планові роботи та як дізнатися про відключення світла: пояснює ДТЕК Дніпровські електромережі

Мешканці Дніпра та області іноді залишаються без світла у будинку або на роботі. Чому відключається електрика, навіщо проводять планові роботи та як бути до них готовим, – пояснює ДТЕК Дніпровські електромережі.

Мережі – одна із найважливіших складових інфраструктури. Протяжність мереж в Україні в 5 разів більше, ніж довжина доріг. Енергетичні об'єкти потребують постійної діагностики та модернізації. Для цього енергетики системно проводять планові роботи. Це дозволяє попередити можливі несправності та забезпечити безперебійну подачу напруги в оселі клієнтів.

Щоб не траплялося аварій на обладнанні, фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі виявляють потенційно проблемні ділянки та включають їх в план заміни, ремонту та технічного обслуговування.

«ДТЕК – бізнес, який діє в інтересах України та модернізує традиційну енергетику, роблячи її більш ефективною. У ремонт та розвиток енергоінфраструктури Дніпропетровщини у цьому році інвестуємо близько 1 мільярда гривень. Для безпечної роботи енергетиків електропостачання на час ремонтів відключають. Це і називається «планове відключення світла». Від цього залежить безпека людей, які ремонтують обладнання», – каже генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Аби перерви в електропостачанні не стали несподіванкою, такі роботи ДТЕК Дніпровські електромережі вносить у план відключень та обов’язково попереджає про це людей.

Дізнатися про планове відключення світла та перевірити свою адресу в переліку об’єктів, де заплановано проведення ремонтів, можна за допомогою сайту компанії – у розділі «Планові та аварійні відключення». Для зручності – працює інтерактивна карта. Це дає можливість клієнтам підготуватися та уникнути незручностей під час планових знеструмлень.

У графіку вказується максимальний період відключення, необхідний для проведення ремонту. Але бригади намагаються якомога скоріше виконати роботи та мінімізувати дискомфорт для клієнтів.

Якщо адреси клієнта немає у списку, то могло статися аварійне відключення. Про нього клієнти можуть проінформувати компанію.

Дізнатися про планові знеструмлення та повідомити про аварію також можна за допомогою  Telegram та Viber-каналів ДТЕК Дніпровські електромережі.

Слід зазначити, що ДТЕК Дніпропетровські електромережі продовжує впроваджувати європейську технологію проведення планових робіт без відключення електроенергії. Торік за її допомогою провели понад 16 тисяч робіт, під час яких не відключали світло у клієнтів.

Відділ з комунікацій
ДТЕК Дніпровські електромережі

Залишити коментар

Відправити