Близько 250 ракетних снарядів випустили по Нікопольському району – про ситуацію за тиждень розповів Микола Лукашук

Близько 250 ракетних снарядів випустили по Нікопольському району – про ситуацію за тиждень розповів Микола Лукашук

Голова обласної ради зазначив, що ворожі атаки забрали життя трьох мешканців Нікополя, ще десять осіб постраждали:

«В Нікопольському районі протягом тижня частково пошкоджено або зруйновано три десятки житлових будинків, залізничну колію, під обстріл потрапили 3 промислові підприємства, 1 енергетичне підприємство, близько тридцяти господарчих та інших будівель, 5 легкових автівок, пошкоджено одну будівлю лікарні».

Також продовжуються атаки Криворізького району. Цього тижня внаслідок ворожих обстрілів там вигоріло близько п’ятдесяти гектар полів, пошкоджено тракторну бригаду та дві будівлі. Цієї ночі в Апостоловому зруйновано три навчальні заклади, по яким випустили сім ракет С-300. Пошкоджено ще декілька житлових будинків, які знаходяться поруч.

У Покровській громаді Синельниківського району зараз немає електроенергії. Ворог поцілив у трансформатор. Комунальники працюють. Пошкоджено свиноферму, будівлю ліцею, зруйновано склади.

«Поміж іншого, хочу розвінчати міф, який вчора почали поширювати ворожі ресурси щодо того, що у дніпровській школі №23 облаштовано опорний пункт, а поруч знаходиться військова техніка. Поруч зі школою – тільки музей і пам’ятник-танк. Цей фейк щодо наявності там техніки і наших військових, який породила російська пропаганда, не піддається здоровому глузду. Я певен, що наші громадяни – освічені і адекватні люди, які це розуміють», - сказав Микола Лукашук.

Голова облради також звернувся до мешканців з проханням бути обережнішими з небезпечними боєприпасами. Ні в якому разі не підходити до таких предметів, не брати їх в руки.

«З початку ведення бойових дій на території Дніпропетровської області піротехнічними підрозділами Головного управління здійснено 205 виїздів на ліквідацію сучасних боєприпасів, під час яких виявлено та знешкоджено 3824 сучасних боєприпасів.мЗ 14 по 21 липня здійснено 30 виїздів, під час яких виявлено та знешкоджено 92 сучасних боєприпаси», - розповів Микола Лукашук.

Залишити коментар

Відправити