БЮДЖЕТНА СЕСІЯ

БЮДЖЕТНА СЕСІЯ

26 лютого відбулася четверта сесія Дніпропетровської обласної ради VІІІ скликання.

Фракцію Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" представляли Ульяхіна Антоніна Миколаївна, Сотула Олександра Федорівна, Плахотнік Олена Олександрівна, Булавка Галина Іллівна, Сірий Олександр Станіславович, Скакуненко Віталій Володимирович та Бабенко Марія Ігорівна.

бюджетна сесія - зображення 1

Порядок денний пленарного засідання охоплював безліч важливих питань, серед яких були:

- звіт про виконання обласного бюджету за 2020 рік;

- внесення змін до рішення обласної ради від 23 грудня

2020 року № 11-3/VІІІ „Про обласний бюджет на 2021 рік”;

- порядок використання коштів обласного бюджету на виконання доручень виборців депутатами Дніпропетровської обласної ради у 2021 році;

- затвердження Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Дніпропетровській області на 2021-2022 роки;

- управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області;

- діяльність окремих обласних комунальних підприємств та закладів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області;

- про затвердження інвестиційних програм комунальним підприємствам, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Дніпропетровської області та інші.

Після реєстрації депутатів та засідання президії обласної ради почалося пленарне засідання та розгляд винесиних питань.

бюджетна сесія - зображення 2

Так, депутати VIII скликання переважною більшістю голосів - 95 «за» - прийняли уточнений кошторис Дніпропетровщини – майже 10 мільярдів гривень. Гроші підуть на фінпідтримку лікарень, нові амбулаторії, будівництво водоводів, ремонт доріг та розвиток спорту.

бюджетна сесія - зображення 3

Зокрема, 1,5 млрд – бюджет розвитку, тобто кошти на будівництва та реконструкції в області.

Серед головного:

- будівництво водогонів – 28, 4 млн грн;

- реконструкція доріг (державного і місцевого значення) – 1,3 млрд грн;

- спортивні комплекси та стадіони – 17 об’єктів на 195 млн грн;

- реконструкції медичних закладів – 52 об’єкти на 481 млн грн (51 949 600 гривень спрямують на продовження будівництва амбулаторій в сільській місцевості);

- будівництва та капітальні ремонти закладів освіти – 308 млн грн.

- Зазначу, що ми плануємо всіляко допомагати громадам та розпочати масштабну фінансову допомогу лікарням. Впевнена, що виборці нам скажуть «дякую» за підвищення якості медичного обслуговування і ремонт доріг, - сказала голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» в Дніпропетровській обласній раді Антоніна Миколаївна Ульяхіна.

бюджетна сесія - зображення 4

Поміж іншого, депутатами була прийнята Дніпропетровська обласна комплексна програма (стратегія) екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016-2025 роки.

Згідно з нею серед головних заходів на 2021 планується:

- знизити обсяги забруднюючих викидів у повітрі на 16 тисяч тонн;

- здійснити розчищення річок – 30 км;

- відновлення лісів – 442 га.

- Нагадаю, що 558 медиків Дніпропетровщини вже отримали з обласного бюджету грошову допомогу. За рішенням Дніпропетровської обласної ради та адміністрації кожен медичний працівник, який захворів на коронавірус, має отримати виплату у розмірі 10 000 грн.

Таку ініціативу наш депутатський корпус підтримав ще у грудні 2020 року. Безперечно цих коштів недостатньо, аби охопити усіх медиків, які захворіли на своєму робочому місці. Саме тому ми вирішили закласти ще 8 000 000 гривень на реалізацію цієї програми. Ми і надалі будемо використовувати всі свої депутатські повноваження для вирішення найгостріших проблем громад, - підкреслила в інтерв’ю журналістам депутат Дніпропетровської обласної ради Олександра Федорівна Сотула.

бюджетна сесія - зображення 5

FaceBook
Залишити коментар

Відправити