Для майже 192 тис домогосподарств області автоматично перепризначать субсидію на опалювальний сезон

Для майже 192 тис домогосподарств області автоматично перепризначать субсидію на опалювальний сезон

Держдопомогу на оплату житлово-комунальних послуг перепризначать для майже 192 тис домогосподарств області. Субсидію людям виплачуватимуть виключно грошима до кінця опалювального сезону 2021-2022. Про це повідомили у Дніпропетровській облдержадміністрації. 

«Майже усім, хто отримував субсидію у минулому опалювальному сезоні, автоматично її призначать й у нинішньому. Без особистого звернення та заяви. Кошти або надходитимуть на банківську картку, або їх приноситимуть поштарі»,– зазначила начальниця відділу департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської ОДА Олександра Довидовська.

Вона додала, що є три категорії, кому потрібно переоформити субсидію. Найперше це ті, хто отримував допомогу у безготівковій формі. Оновлені заяву й декларацію про доходи також необхідно подавати, якщо в оселі фактично проживає менше людей, ніж зареєстровано. А ще людям, які орендують житло.

Документи можна надати поштою. Або онлайн – через спеціальний електронний сервіс на сайті Мінсоцполітики. Також як варіант – звернутися до органів соцзахисту, Центру надання адмінпослуг чи тергромад.

Розраховувати на субсидію не варто тим, хто має більш ніж 1 автівку «молодше» 15 років. А ще власникам двох та більше квартир або будинків. Людям, які за останній рік зробили покупку на понад 50 тис грн. Або ж мають понад 100 тис грн на депозитному рахунку.

Дніпропетровська ОДА
Залишити коментар

Відправити