ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 28 ТРАВНЯ: 94 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 28 ТРАВНЯ: 94 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Вночі стався черговий обстріл Криворізького району. Надвечір вороги вдарили по передмістю Кривого Рогу. А у Нікополі та Покрові сьогодні прощались із загиблими героями…

Вночі знову обстріляли Криворізький район

«Ворог ударив з артилерії по Зеленодольській громаді. Є руйнування. Люди не постраждали», - написав вранці 28 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук пізніше повідомив, що окупанти під час обстрілу поцілили по церковному подвір’ю:

«В одному з сіл під вогонь потрапила територія церкви: пошкоджено вікна, огорожу та ворота. Люди цілі, ніхто не постраждав.

Це вже другий випадок в нашій області, коли окупанти поцілили по храму. Гатять без розбору. Це все, що треба знати про «русский мир»».

В інших громадах Дніпропетровщини, за словами очільника облради, ніч минула спокійно.

Ввечері орки вдарили Кривому Рогу

Про це ввечері 28 повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

««Прильоти» у передмісті Кривого Рогу.

Всі служби працюють. Масштаби руйнувань і дані щодо постраждалих уточнюються, додаткова інформація буде пізніше».

Додаткового цинізму цьому обстрілу додає те, що сьогодні Кривий Ріг відзначає День міста…

Пізніше Валентин Резніченко повідомив додаткову інформацію щодо обстрілу:

«Ворожа атака по Кривому Рогу. Дві ракети влучили у промислове підприємство. Сильні руйнування. Інформацію про постраждалих уточнюємо. На місці працюють рятувальники».

У Криворізькому районі день минув без надзвичайних ситуацій

Після нічних обстрілів однієї з громад, решта доби у районі пройла спокійно, жоден населений пункт більше обстріляний не був, сказав увечері 28 травня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

«Всі громади працюють у штатному режимі, виконуючи свої повсякденні роботи. Прикордонні території району також без обстрілів. За межами нашого району все повністю контролюється Збройними силами України.

Віримо ЗСУ, віримо Президенту і не панікуємо», - закликав він.

У Нікопольському районі все спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів у районі немає, повідомив увечері 28 травня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«На нашому напрямку маємо негативні новини у вигляді ракетних обстрілів міста Кривий Ріг та позитивні, у вигляді військових успіхів на Херсонському напрямку. Війна триває», - написав він.

У Покрові попрощалися із загиблим захисником

Старший сержант Збройних Сил України, 48-річний Віталій Віталійович Карпов загинув, захищаючи рідну землю від окупантів, повідомляє Покровська міська рада.

Віддати шану герою та провести його в останню путь разом з рідними, побратимами прийшли численні містяни. Схиливши голови у скорботі, покровчани проводжали солдата за всіма військовими почестями, утворивши живий коридор з синьо-жовтими прапорами, ставши у повазі й вдячності на коліна.

«Світла пам'ять і слава Героям. Ми перед ними у вічному боргу», - йдеться у повідомленні.

Нікополь прощався із загиблим воїном

Солдат 53-ї окремої механізованої бригади Красних Сергій Володимирович 05.11.1976 р.н. героїчно загинув від російських окупантів, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, повідомляє Нікопольська міська рада.

«Серце нашого земляка перестало битись 24 травня 2022 року. Провести Сергія в останню путь зібрались багато людей, прийшли не лише родичі та близькі, а й небайдужі громадяни.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого. Героям слава!» - йдеться у повідомленні.

Щодо безпекової ситуації в місті, міський голова Олександр Саюк увечері 28 травня повідомив наступне:

«Завдяки нашим військовим біля міста та Нікопольського району російських військ немає, ситуація стабільна. Тому бажаю гарного вечора і спокійної ночі, але якщо чуєте сирену обовʼязково прийміть всі необхідні заходи безпеки».

Залишити коментар

Відправити