Привітання голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука з нагоди Дня Української Державності

Привітання голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука з нагоди Дня Української Державності

«З Днем Української Державності, друзі! Цьогоріч ми вперше святкуємо дату, яка нероздільно пов'язана із тисячолітніми традиціями, з історією конституціоналізму України, з прагненням свободи та самостійності.

Українському державотворенню – не 30, як дехто звик вважати, а понад тисяча років. Тисяча років історії, характеру та української самобутності. Своїм корінням наше державотворення сягає часів заснування Києва. Міста, з якого почалася велична історія могутньої держави.

Маємо знати та пишатися досягненнями нашої країни на шляху її становлення. Бо пишатися справді є чим. Є історія, яку ми маємо пам’ятати і захищати.

Відзначаючи сьогоднішню дату, українці засвідчують повагу до свого минулого і сьогодення, до рідної землі, наших звичаїв та традицій. Повагу до видатних постатей, відомих представників нашої національної еліти – борців за незалежність України, яку відстоювали українці всіх часів. Нашим пращурам довелося здобувати право на вільне життя. Це ж відбувається і зараз: українські захисники мужньо боронять державу, відстоюють її суверенітет та волю для кожного з нас.

Після всіх викликів, які випали на долю українців, всього, що довелося пережити країні за останні вісім років війни на Донбасі, п’ять місяців повномасштабного воєнного вторгнення російської федерації – ми нізащо, ніколи й нікому не віддамо свою свободу.

Слава нашим захисникам!
Слава Україні!
Зі святом!»

Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради

Залишити коментар

Відправити