У Дніпропетровській обласній раді підписали Меморандум про співпрацю з ОВА, рятувальниками та Громадською спілкою «Пожежні-рятувальники України»

У Дніпропетровській обласній раді підписали Меморандум про співпрацю з ОВА, рятувальниками та Громадською спілкою «Пожежні-рятувальники України»

Документ передбачає цілий ряд заходів, спрямованих на посилення пожежної охорони та підтримку рятувальників області. Одним з найважливіших пунктів Меморандуму є залучення громадян до членства в підрозділах добровільної пожежної охорони, які утворюються органами місцевого самоврядування та функціонують на території Дніпропетровської області.

«Наша область з початку війни зазнала 2050 ворожих атак, 360 з них – ракетні. Через постійні обстріли ворога наші ДСНСники 24/7 задіяні у порятунку людей та ліквідації наслідків. При цьому ніхто не скасовував надзвичайних ситуацій цивільного характеру. Тож, добровільна участь наших громадян у таких підрозділах суттєво допоможе рятувальникам. Вже наступного тижня 3 голови наших громад проходитимуть навчання у Польщі, стосовно того, як саме організувати цей процес. Обласна рада також має в пріоритеті підтримку наших надзвичайників. З обласного бюджету депутати виділили близько 30 млн грн на потреби ДСНС області», – зазначив Микола Лукашук.

«Наша головна задача – організувати діяльність цих добровільних підрозділів, забезпечити їх готовність та оснащеність. Також ми не піклуємося про наших діючих співробітників. Метою цього Меморандуму, зокрема, є створення належних умов для адаптації осіб, які брали участь у воєнних діях», – сказав Юрій Корецький, керівник Головного управління ДСНС в області.
 
Сторони домовились про співробітництво у таких напрямках:

- організація та проведення спільних заходів;
- розроблення та видання методичних рекомендацій, посібників, збірників, положень, програм;
- забезпечення інформаційної підтримки спільних заходів;

«Для досягнення найкращого результату ми маємо організувати співробітництво на обласному та місцевому рівнях. Об’єднати зусилля та підтримувати тісні робочі стосунки. Разом – сильні!» – підсумував Володимир Орлов, перший заступник
начальника обласної військової адміністрації.
 
«Зараз ми будемо проводити навчання добровольців, які долучаться до цих підрозділів. Це обовʼязкова умова. У кожній громаді будуть підготовлені люди, які допомагатимуть надзвичайникам і робитимуть це на гідному рівні», – сказав Ігор Гасек, голова правління Громадської спілки «Пожежні-рятувальники України».

Залишити коментар

Відправити