Як споживати до 250 кВт∙год електроенергії щомісяця?

Як споживати до 250 кВт∙год електроенергії щомісяця?

За діючими тарифами українці сплачують за електроенергію 1,44 грн/кВт∙год при щомісячному споживанні до 250 кВт∙год включно. Якщо витрачається більше електроенергії – тариф становить 1,68 грн/кВт∙год. Постачальник YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») розповів, як раціонально використовувати електроенергію не обмежуючи себе в комфорті та при цьому сплачувати менше.

Щоб скоротити споживання до 250 кВт/год, варто дотримуватись комплексного підходу:

  • зменшіть енерговитрати оселі на освітлення - замініть старі лампи розжарювання на ощадливі LED-лампи, які споживають до 10 разів менше. Для порівняння, одна лампа розжарювання потужністю 100 Вт при роботі всього 3 години на день за місяць «накручує» близько 8,8 кВт∙год електроенергії. А одна LED-лампа при такому ж режимі роботи за місяць витратить лише 0,85 кВт∙год електроенергії.
  • обирайте економну побутову техніку – при купівлі техніки за можливості віддавайте перевагу приладам з класом енергоефективності «А», «А+» та вище, адже вони споживають до 30% менше електроенергії за моделі нижчого класу.  А деяка побутова техніка має й додаткові еко-функції, які дозволяють автоматично визначати оптимальний режим споживання енергоресурсів.
  • правильно користуйтесь електроприладами - не залишайте увімкненими в розетку прилади, якими не користуєтесь. Телевізор в режимі очікування чи навіть мобільна зарядка продовжують споживати електроенергію. Щоб не витрачати зайві кВт∙год, варто також завантажувати пральну і посудомийну машини на дозволений максимум та обирати відповідний режим роботи. А ось бойлер навпаки – не потрібно налаштовувати на максимальний режим і вимикати постійно із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля. 
  • при двозонному лічильнику змістіть споживання на нічний час – власники двозонних приладів обліку сплачують вдвічі менше за електроенергію, що використовується з 23:00 до 7:00. Тобто, 0,72 грн/ кВт∙год при споживанні до 250 кВт∙год та 0,84 грн/ кВт∙год при споживанні понад до 250 кВт∙год. Тому, якщо ви користуєтесь «нічним» тарифом, за можливості вмикайте прилади у години економії. Наприклад, у цей час можуть працювати бойлер, кондиціонер, хлібопіч тощо.

«Щоб зменшити рахунки за електроенергію, необхідно кожному члену родини відповідально підходити до споживання ресурсів. Почніть зі зміни побутових звичок – це не потребує додаткових витрат коштів та часу. А результат буде помітний вже у перший місяць», - сказав директор YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько.

Залишити коментар

Відправити