Електромонтери та контролери: як відрізнити справжнього фахівця від шахрая?

Електромонтери та контролери: як відрізнити справжнього фахівця від шахрая?

У Дніпрі та області почастішали випадки, коли під виглядом співробітників комунальних служб в будинки і квартири жителів намагаються проникнути шахраї. Як не стати жертвою обману, убезпечити себе від неприємностей та розпізнати справжніх співробітників оператора системи розподілу Дніпропетровської області, – рекомендації від ДТЕК Дніпровські електромережі.

Останнім часом зафіксовані випадки шахрайства, коли до людей, переважно похилого віку, звертаються стороні особи, які представляються співробітниками компанії ДТЕК Дніпровські електромережі для «перевірки проєктів електроопалення», з пропозицією продажу зонних приладів обліку та інше.

Закликаємо наших клієнтів бути пильними й нагадуємо, що наш персонал працює виключно за наявності посвідчення співробітника ДТЕК Дніпровські електромережі. При цьому існує тільки дві категорії співробітників, які можуть приходити у будинки та квартири.

електромонтери та контролери: як відрізнити справжнього фахівця від шахрая? - зображення 1

1. Контролери – це співробітники, які з певною періодичністю фіксують показання лічильників клієнтів. Ці фахівці не зобов'язані носити спецодяг компанії. Але повинні обов'язково при собі мати посвідчення співробітника ДТЕК Дніпровські електромережі. Воно містить: логотип компанії, номер, ПІБ, фотографію співробітника, його посаду, печатку і термін дії посвідчення.

Якщо такого посвідчення немає, то клієнт має всі підстави не пускати таку людину. Коли з документами все гаразд, – клієнт відповідно до законодавства зобов'язаний надати контролеру доступ до лічильника.

2. Електромонтери, які займаються підключеннями (відключеннями), заміною лічильників і наданням інших послуг, пов'язаних з розподілом електроенергії. Такі фахівці повинні бути в спецодязі (куртка) з логотипом ДТЕК Дніпровські електромережі. Також вони повинні при собі мати посвідчення співробітника ДТЕК Дніпровські електромережі. Якщо такого посвідчення немає, то клієнт має всі підстави не пускати цю людину до свого будинку.

електромонтери та контролери: як відрізнити справжнього фахівця від шахрая? - зображення 2

У разі, якщо візитери викликали у вас підозри та не змогли підтвердити свою приналежність до енергокомпанії, – радимо звертатися в поліцію.

Відділ з комунікацій
ДТЕК Дніпровські електромережі

Залишити коментар

Відправити