На Дніпропетровщині збільшили кількість місць для хворих на COVID

На Дніпропетровщині збільшили кількість місць для хворих на COVID

Ще два медичних заклади прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. З таким проханням до МОЗ України звернувся обласний департамент охорони здоров’я.

Таким чином, станом на 04 грудня в Дніпропетровській області готові для прийому пацієнтів з коронавірусом в 28 закладах 4703 ліжка, з них 26 закладів на 4543 ліжка вже затверджено на державному рівні.

Наразі загальна завантаженість ліжок пацієнтами з COVID-19 в області становить 33,3%, а завантаженість ліжок пацієнтами у тому числі з підозрою на COVID-19 становить 52,0%.

1427 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19, з них 1402 пацієнтів мають пневмонію різного ступеню важкості, 14 – перебуває на апараті штучної вентиляції легень.

На боротьбу з коронавірусом в обласному бюджеті передбачено понад 200 млн. грн. Ці кошти спрямовано на закупівлю медичного обладнання, засобів індивідуального захисту для медпрацівників, які знаходяться в зоні найбільшого ризику. Також, передбачено закупівлю тестів на виявлення вірусу, портативних рентген-апаратів та дезінфікуючих засобів тощо.

На сьогоднішній день придбано медичного обладнання та засобів індивідуального захисту на суму 143 570,9 тис. грн.

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити