Підсумки 11 травня у Дніпропетровській області: обстріли прикордонних територій, прощання із захисником та допомога переселенцям

Підсумки 11 травня у Дніпропетровській області: обстріли прикордонних територій, прощання із захисником та допомога переселенцям

Інформація від керівництва області, районів та громад про стан справ на Дніпропетровщині, у  Нікопольському та Криворізькому районах наприкінці сімдесят сьомої доби героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії.  

Ворог неодноразово обстріляв кордони області

Удари розпочалися з ранку, повідомив начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко:

«На ранок ворог знову стріляв на межі з Херсонщиною.

Втрапили у поля на околицях сіл Зеленодольської та Широківської громад. Нікого і нічого не зачепило».

Протягом дня обстріли не вщухали:

«Ворог тричі за сьогодні обстріляв Зеленодольську громаду.

Поціновувачі «руського миру» били з «Градів». Поцілили по Зеленодольську та Великій Костромці.

Є руйнування. Люди цілі», - написав Валентин Резніченко ввечері 11 травня.

Пошкоджені будинки та сонячна електростанція

Про руйнування в результаті сьогоднішніх обстрілів повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«У селищі Велика Костромка пошкоджено будинок. Також на деяких вулицях відсутнє електропостачання через ушкодження електромереж.

Окрім цього, окупанти обстріляли забороненими касетними боєприпасами сонячну електростанцію у Мар’янському. Там пошкоджено модулі сонячних панелей.

Жертв та постраждалих немає, але є руйнування деяких об’єктів», - написав він.

В інших районах Дніпропетровщини, за словами Миколи Лукашука, день минув тихо та спокійно.

Ситуація у Кривому Розі перебуває під повним контролем ЗСУ та Військової адміністрації

Завдяки злагодженим та вмілим діям наших військових, оперативна обстановка у нашому регіоні зберігається стабільною, повідомив увечері 11 травня начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

«У Кривому Розі вся інфраструктура працює стабільно. Усі органи влади у місті виконують свої функції, працюють усі соціальні служби», - сказав він.

За словами Олександра Вілкула, у місті відновлено роботу паспортних офісів  (за винятком Інгулецького району). У них можна оформити ID-картку, ІПН, а також подати заявку на оформлення закордонного паспорта. Містяни активно допомагають вимушеним переселенцям – зокрема, понад 820 криворіжців надали свої квартири за програмою «Прихисток».

У Криворізькому районі усувають наслідки обстрілів

День у Криворізькому районі пройшов неспокійно, повідомив увечері 11 травня начальник районної військової адміністрації Євген Ситниченко. За його словами, внаслідок обстрілу Великої Костромки там немає світла. Комунальні служби оперативно зреагували на проблему і повинні швидко відновити електропостачання.

«Наші хлопці з ЗСУ працюють на території Херсонської області. Сьогодні вони попрацювали дуже вдало, є позитивні результати. Тож не панікуємо, ситуація повністю контролюється Збройними силами», - сказав Євген Ситниченко.

«Звертаюсь до любителів "руского міра" - не чекайте його в Україні! Його тут не буде! Україна буде вільною, сильною, незалежною європейською державою!» - додав він.

У Нікопольському районі все спокійно

Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає, повідомив начальник районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Разом з силовиками, ТрО, ЗСУ, волонтерами, депутатами та представниками органів місцевого самоврядування працюємо на перемогу», - написав він.

У Покрові зареєстровано понад 1800 вимушених переселенців

Соціальна сфера міста працює у посиленому режимі, повідомляє офіційний сайт Покровської міської ради. В управлінні праці та соціального захисту населення здійснюється реєстрація внутрішньо-переміщених осіб.

На сьогодні зареєстровано 1829 осіб, з них 524 дитини. За минулий тиждень вимушеним переселенцям надано близько 500 продуктових наборів та миючі засоби.

У Нікополі попрощалися з героєм

«Сьогодні ми попрощалися з нашим земляком, героєм Тихоненком Сергієм, який загинув захищаючи нашу державу і нас з вами. Слава Героям!», - сказав міський голова Олександр Саюк.

За його словами, у за день у місті надзвичайних ситуацій не траплялось. Нікополь працює, вся інфраструктура та комунальні служби міста продовжують роботу в штатному режимі. Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та району російських військ немає, додав Олександр Саюк.

Залишити коментар

Відправити