СБУ знешкодила російську агентуру, яка планувала коригувати ворожі ракетні обстріли Дніпра

СБУ знешкодила російську агентуру, яка планувала коригувати ворожі ракетні обстріли Дніпра

Контррозвідка української спецслужби продовжує системно протидіяти розвідувально-підривній діяльності окупантів. В ході масштабної спецоперації, у Дніпропетровській та Донецькій областях нейтралізовано розгалужену агентурну мережу спецслужб рф. За завданням своїх російських кураторів, вони розвідували координати об’єктів мобільного зв’язку для здійснення по ним ворожих ракетних ударів.

Крім того, зловмисники фіксували переміщення військової техніки ЗСУ та передавали агресору локації українських блокпостів поблизу східного фронту.

Так, у Дніпрі співробітники СБУ затримали російського агента, який збирав інформацію щодо розташування об’єктів телекомунікаційної інфраструктури.

Отримані розвіддані він передавав окупантам у вигляді відеоматеріалів з прив’язкою до місцевості і детальним описом будівель та прилеглої території.

Також, поплічник ворога здійснював відеозйомку переміщення українських військових підрозділів.

Встановлено, що його «зв’язковим» в рф був один із прокремлівських блогерів, у якого понад 300 тис. підписників. Агент звертався до нього за сприянням у призначені на «посаду» в окупаційній адміністрації у разі захоплення регіону.

Під час обшуків за місцем перебування зловмисника, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, які ворог використовував для комунікації з представником спецслужб рф.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Викриття протиправної діяльності здійснювалось Управлінням СБУ у Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Управління СБ України у Дніпропетровській області
Залишити коментар

Відправити