Будинок, під’їзд і двір можуть бути такими, як Ви хочете

Будинок, під’їзд і двір можуть бути такими, як Ви хочете

Ще зовсім недавно з абревіатурою ОСББ мало хто у місті був знайомий. Та чим менше залишається часу до 1 липня, тим більше містян схиляються саме до такої форми управління спільним майном. Бо розуміють, краще самим формувати бюджет свого будинку, визначати внески, обирати надавачів комунальних послуг і реально впливти на якість їхньої роботи, ніж це буде робити призначений управитель, навіть якщо він буде професійним і порядним. Розуміє це і міська влада, тому всіляко підтримує ініціативу орджонікідзевців щодо створення та організації діяльності такої специфічної інституції як ОСББ.

Чергове засідання "круглого столу" на тему ОСББ , що проходить щочетверга у міськвиконкомі, зібрало близько півсотні містян, готових вникнути в ребуси домового управління. Більшість з них – це члени ініціативних груп, котрі знаходяться у процесі створення ОСББ, чимало було й новачків. Тому на початку була загальна інформація, а потім - конкретні питання про статут, реєстр власників, неприватизоване житло та інше.

Від мешканців міста лунали і пропозиції. Зокрема, Олег Колпакчі, як варіант, запропонував створити єдине ОСББ на усе місто. На його думку, це зменшить витрати на обслуговування за рахунок собівартості послуг, без податкового навантаження.

Гостем "круглого столу" була керуючий ТВБВ № 10003/0477 ФДОУ АТ "Ощадбанк" Лілія Десяткіна. Банкір розповіла про державні програми стимулювання населення, у тому числі ОСББ, до впровадження енргоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту. А також про порядок відкриття рахунків та ведення розрахунково-касових операцій, без чого не обійтися у практичній діяльності ОСББ.

Залишити коментар

Відправити