Децентралізація теплопостачання – в дії

Децентралізація теплопостачання – в дії

Питання, яке назріло давно й поставало вже не перший рік, цього опалювального сезону зазвучало категорично. Загальна ситуація по підприємству: мільйонні борги населення, критична зношеність теплових мереж, скорочення кількості абонентів, неспроможність вчасних розрахунків з енергопостачаючими компаніями, поставили не лише під загрозу – неможливість проведення наступного опалювального сезону. Тож єдино можливим виходом було рішення міськради щодо припинення діяльності тепломереж, прийняття програми децентралізації теплопостачання. Один з кроків її реалізації, створення Робочої групи, яка з 4 квітня працює за принципом "єдиного вікна", надаючи як консультативні, так і послуги з оформлення дозвільних документів на встановлення індивідуальних приладів опалення.

Що необхідно знати мешканцям міста щодо встановлення індивідуального опалення, з чого розпочинати. Про це поетапно.

Робота груп опитування

Перший етап – інформування споживачів. Спеціально створені групи здійснюють обхід житлових кварталів щодо інформування громадян про припинення надання послуг "Орджонікідзетеплоенерго". За відсутності мешканців, залишають повідомлення: куди звернутися за консультацією. У ході цієї роботи складається база даних споживачів тепломереж, паралельно виявляються квартири, де ніхто не проживає, проте відкрито рахунки "Орджонікідзетеплоенерго". Члени групи мають при собі посвідчення, працюють робочий тиждень, субота й неділя включно.

Оформлення документів

Другий етап. Для цього власнику помешкання необхідно звернутися до міськвиконкому. У дозвільному центрі, розташованому на першому поверсі, написати заяву на видачу дозвільних документів на встановлення індивідуального опалення.

За наявності боргів за спожиті комунальні послуги абонент має можливість на місці укласти договір реструктуризації боргу.

Задля спрощення процедури усі подальші кроки зі збору та підготовки пакету документів бере на себе Робоча група.

Видача документів

Третій етап. Готовий пакет дозвільних документів на встановлення опалення видається споживачеві, якого заздалегідь, у визначений день, запрошують до міськвиконкому. Абонент повинен отримати:

Для встановлення газового обладнання:

-Витяг з протоколу засідання постійної діючої міжвідомчої комісії з питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж центрального опалення;

-Технічні умови на встановлення індивідуального опалення, видані тепломережами;

- Акт обстеження димовентканалів, виданий ЖЕО;

- Технічні умови на встановлення газового котла, видані ЖЕО;

Для встановлення електричного обладнання:

-Витяг з протоколу засідання постійної діючої міжвідомчої комісії з питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж центрального опалення;

-Технічні умови на встановлення індивідуального опалення, видані тепломережами;

- Технічні умови на встановлення електричного опалення, видані ЖЕО;

Увесь пакет вказаних документів є для споживача безкоштовним!

Подальші етапи передбачають безпосереднє встановлення мешканцями приладів опалення. Питання можливості встановлення електричного опалення остаточно вирішуватиметься ДТЕК "Дніпрообленерго". Перелік підрядних організацій, виконавців даних робіт, за бажанням можна отримати у міськгазі, енергонадзорі. Обрізка від системи теплопостачання не є обов’язковою, може здійснюватися абонентом самостійно. Консультації за всіма цими питаннями жителі міста можуть отримати, звернувшись до робочої групи: Пн. – Пт.: з 8.00 до 17.00; Сб., Нд. – з 8.00 до 16.00; обідня перерва – з 12.00 до 13.00. Тел.: 4-38-82.

Залишити коментар

Відправити