День вишиванки у Покрові відзначили концертом та флешмобом (ФОТО, ВІДЕО)

День вишиванки у Покрові відзначили концертом та флешмобом (ФОТО, ВІДЕО)

16 травня у нашому місті відбулися святкові заходи, присвячені Дню вишиванки. Основні урочистості пройшли ввечері на площі ім. І. Сірка.

Сама ідея цього свята виникла у 2006 році серед студентів Чернівецького національного університету. Спочатку всі, хто підтримували це починання, просто приходили на роботу чи навчання у вишиванках. Але досить швидко ідея стала популярною не тільки в Україні, а й за кордоном, у третій четвер травня почали проводити різноманітні концерти, ярмарки, флешмоби, об’єднані темою вишиванки. І хоч День вишиванки не має офіційного статусу, але останніми роками його доволі масштабно відзначають у різних куточках країни.

день вишиванки у покрові відзначили концертом та флешмобом (фото, відео) - изображение 1

Смотреть все фото (206 шт.) - Facebook

Не стало виключенням і наше місто. З самого ранку 16 травня на вулицях Покрова можна було зустріти чимало городян, одягнених у вишиванки. А близько 17 години вони зібралися на центральній площі, де на них чекали різноманітні активності – ярмарка, майстер-класи, фотозони, тощо.

день вишиванки у покрові відзначили концертом та флешмобом (фото, відео) - изображение 2

Тим часом тривав святковий концерт, у якому приймали участь таланти різних поколінь – від зовсім юних вихованців шкіл та культурних осередків Покрова, до сивочолих, але енергійних підопічних терцентра, а також гості з інших міст. Співали про вишиванку, красу рідної землі, українські традиції та звичаї. Звучали зі сцени поздоровлення і з іншими святами, що також відзначалися нещодавно – це День матері та День родини.

день вишиванки у покрові відзначили концертом та флешмобом (фото, відео) - изображение 3

А кульмінацією заходу став масштабний флешмоб, коли сотні городян, одягнених у вишиванки, взялися за руки та утворили вишиванкове коло посеред центральної площі.

день вишиванки у покрові відзначили концертом та флешмобом (фото, відео) - изображение 4

Євген Січкаренко

Залишити коментар

Відправити