ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 30 ТРАВНЯ: 96 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 30 ТРАВНЯ: 96 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Вночі орки знову обстріляли Апостолівську і Зеленодольську громади. Протягом дня - ще «прильот» у Криворізькому районі. До області продовжує надходити гуманітарна допомога від міжнародних партнерів. А у Покрові попрощалися із захисником України…

Вночі по Криворізькому району знову стріляла ворожа артилерія

«Били по Зеленодольській  та Апостолівській громадах. Люди не постраждали», - написав вранці 30 травня начальник військової адміністрації Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

В інших громадах області ніч пройшла спокійно, повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук

Вдень обстріляли територію Апостолівської громади

Про це ввечері 30 травня повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«Сьогоднішній день можна назвати відносно спокійним. Після нічних обстрілів Криворізького району, окупанти знову поцілили по території Апостолівської громади. На щастя, в самі населені пункти нічого не прилетіло».

За словами посадовця, на вечір 30 травня ситуація в регіоні спокійна і контрольована:

«Критична інфраструктура функціонує, область живе мирним життям, наскільки це можливо завдяки нашим захисникам. Працюємо на спільну Перемогу.

Традиційно - ворожих військ на Дніпропетровщині немає. І не буде», - написав Микола Лукашук.

Дніпропетровщина отримала черговий гуманітарний вантаж від Нижньої Сілезії (Республіка Польща), а також від Бранденбургу та Вільної Держави Саксонія (Німеччина)

«На прохання про допомогу вже не вперше відгукнувся Цезарій Пшибильський, Маршал Нижньосілезького воєводства. Польські можновладці спільно з їхніми партнерськими регіонами з Німеччини зібрали для нашої області фуру благодійного вантажу», - написав сьогодні Микола Лукашук.

За його словами, до гуманітарного вантажу увійшли намети та обладнання для них, лікарські засоби, продукти харчування, тощо.

«Гуманітарну допомогу буде розподілено між військовими та іншими службами, які цього потребують. Вдячний Польщі та Німеччині за підтримку, якої ми зараз дуже потребуємо!» - написав Микола Лукашук.

Ситуація на Криворізькому напрямку зберігається напруженою, але стабільною та повністю контрольованою Збройними силами України

Про це ввечері 30 травня повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Наші військові виявляють мужність та героїзм. Я не можу розкривати подробиці, але частини ЗСУ ведуть успішні бойові дії на південному напрямку», - написав він.

За словами Вілкула, не маючи ні тактичного, ні стратегічного успіху, ворог продовжує підлі обстріли по всій лінії зіткнення.

«Більше того, орки обстрілюють і окуповані ними ж населені пункти, мабуть, для картинки для своєї пропаганди», - зазначив він.

У Криворізькому районі день минув майже спокійно

«Жоден населений пункт нашого району обстріляний не був. Один «приход» був у Апостолівській громаді, десь у полях, ніхто не постраждав, всі живі-здорові, руйнувань житлових будинків немає», - сказав увечері 30 травня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

Він запевнив, що кордони району надійно захищені, а на Херсонському напрямку є деякі позитивні зміни.

«Херсон – це Україна, був Україною і Україною залишиться! Наразі Збройні сили України роблять все можливе, щоб якнайшвидше звільнити Херсон від окупантів», - сказав Євген Ситниченко.  

У Нікопольському районі - спокійно

Про це увечері 30 травня написав начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

«День в нашому районі минув спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Частина жителів чує, як на інших територіях працює артилерія ЗСУ».

Також голова РВА заспокоїв мешканців, стривожених повідомленнями у соцмережах:

«Вдень один з ТГ-каналів написав про вибухи в селі Покровське. Заспокойтесь будь ласка, мова йде про населений пункт в іншому районі області».

Покров прощався з героєм…

Війна обірвала життя 22-річного Миколи Сергійовича Безердяна. Бойовий медик парашутно-десантної роти, солдат, він загинув на Донеччині, боронячи Україну від російських окупантів, повідомляє Покровська міська рада.

«Сьогодні Покров прощався з Героєм. Під звуки «Плине кача», через коридор з синє-жовтих прапорів проводжали в останню путь солдата. Люди не стримували сліз, у шані ставали перед ним на коліна», - йдеться у повідомленні.

Вічна слава та світла пам'ять захиснику України...

У Нікополі день пройшов спокійно

Про це ввечері 30 травня повідомив міський голова Олександр Саюк:

«30 травня, понеділок закінчується. День, за винятком сирен в нас пройшов спокійно, вся інфраструктура Нікополя працює.

Завдяки нашим військовим маємо стабільну ситуацію, в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає».

Залишити коментар

Відправити