ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 6 ЧЕРВНЯ: 103 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 6 ЧЕРВНЯ: 103 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Спокійна ніч без обстрілів. І відносно спокійний день у більшості районів, за виключеннями Криворізького, де знову обстріляли Зеленодольську громаду. На щастя, без жертв. Тим часом триває розмінування територій та прийом переселенців.

Ніч була з тривогою, але без обстрілів

«Ніч з однією тривогою. На цю годину усе нормально. У всіх районах області», - написав вранці 6 червня начальник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Вдень окупанти знову обстріляли Криворізький район

Під ударом вкотре опинилося багатостраждальне Мар’янське, повідомив голова облради Микола Лукашук ввечері 6 червня:

«Сьогодні вдень окупанти з артилерії обстріляли територію Зеленодольської громади, що у Криворізькому районі: влучили в житловий будинок у Мар‘янському. В будівлі сталася пожежа, але люди не постраждали. Дякуючи рятувальникам, вогонь вдалося оперативно загасити».

За інформацією Миколи Лукашука, в інших районах області наразі все спокійно, російських окупаційних військ в нашому регіоні немає.

У Кривому Розі продовжують приймати переселенців

Обстановка на Криворізькому напрямі фронту зберігається стабільно напруженою, сказав увечері 6 червня начальник міської військової адміністрації Олександр Вілкул.

«Але ситуація перебуває під повним контролем Збройних сил України. Ворог отримує гідну відсіч і зазнає втрат», - повідомив він.

За словами Вілкула, триває розмінування територій:

«На території Зеленодольської громади знешкоджено 9 касетних боєприпасів від «Урагану», а в Малій Костромці – прямо на території домоволодіння – ще 30 таких боєприпасів, що не розірвалися після обстрілу».

Тим часом до Кривого Рогу продовжують перебувати біженці, зокрема з прифронтової зони Херсонської області:

«Лише за останню добу ми допомогли в евакуації ще сотні переселенців. На сьогоднішній день лише офіційно зареєстрованих переселенців у нас уже 46 907 осіб. Фактично ця цифра перевищує 60 тисяч. У деяких районах міста переселенці самі організовують групи та беруть участь у благоустрої Кривого Рогу».

Олександр Вілкул закликав усіх нових мешканців міста долучатися до подібних заходів.

Внаслідок обстрілів Криворізького району ніхто не постраждав

Про це ввечері 6 червня сказав начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

«На жаль, було влучання у населений пункт – село Мар’янське. Ніхто не постраждав, всі живі-здорові, дякуючи Богу, все обійшлось».

За словами Євгена Ситниченка, за кордонами району ЗСУ боронять нашу землю та повністю контролюють ситуацію.  

У Нікопольському районі день минув спокійно

Підсумки 6 червня ввечері підвів начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко:

«День в районі минув спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. На територіях, які розташовані поруч тривають позиційні бої.

Не дивлячись на всі загрози і виклики впевнений в нашій перемозі!».

У Нікополі – без надзвичайних ситуацій

Місто і вся інфраструктура працюють в штатному режимі, повідомив ввечері 6 червня міський голова Олександр Саюк.

«Завдяки нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає, ситуація стабільна. Бажаю вам гарного вечора, спокійної ночі. Якщо чуєте сирену прийміть всі необхідні заходи безпеки», - написав він.

Залишити коментар

Відправити