ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 8 ЧЕРВНЯ: 105 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ПІДСУМКИ 8 ЧЕРВНЯ: 105 доба повномасштабної війни у повідомленнях керівництва області, районів та громад

Ніч у всіх районах Дніпропетровщини минула спокійно, без обстрілів. Вдень ворожа артилерія била по околицям Криворізького району, населені пункти не зачепило. Тим часом аграрії області завершили посівну. У Марганці змінили режим роботи системи оповіщення. А у Нікополі попрощалися із загиблим захисником…

Ніч в області минула тихо

Про це вранці 8 червня повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«На ранок в нашій області все спокійно. У всіх районах Дніпропетровщини ніч минула тихо».

Вдень ворог обстріляв прикордонні території Криворіжжя

По населеним пунктам не влучили, написав увечері 8 червня голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук:

«Сьогодні ворог застосовував артилерію в районі Великої Костромки на Криворіжжі. Поцілили в поля, на щастя, сам населений пункт під обстріл не потрапив».

За словами посадовця, в інших районах області день минув тихо. Наразі в регіоні повний порядок. Ситуацію на рубежах контролюють Збройні сили України, окупантів на території Дніпропетровщини, як і раніше, немає.

Також Микола Лукашук повідомив, що наразі в області майже 257 тисяч переселенців.

В області завершилась посівна

Про це сьогодні повідомив начальник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:

«Вперше аграрії працювали в умовах війни. Але в поле виходили і вдень, і вночі. І зробили все, що планували.

Посіяли майже 1,2 мільйона гектарів пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса, гречки, проса, гороху, соняшника… Ще на понад 750 тисячах гектарів дозрівають озимі.

Вже за місяць фермери розпочнуть жнива. Розраховують на врожай у понад 3 мільйони тонн зерна. Цього вистачить і нашій, і сусіднім областям. 

Аграрії тримають продовольчий фронт і певні, що будемо з хлібом».

Ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою, але під повним контролем ЗСУ

Бойовий дух бійців наших частин високий, вони виявляють справжню військову майстерність, захищаючи рідну землю, повідомив увечері 8 червня начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

За його словами, ворог продовжує вести позиційну оборону, мінує тимчасово окуповані ним території. Окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення. Зокрема, внаслідок обстрілів прифронтових сіл Херсонщини постраждали мирні жителі:

«Чоловік – 52 роки та жінка – 46 років, отримали тяжкі поранення. Їх оперативно евакуювали до Кривого Рогу, наші лікарі надають їм усю необхідну допомогу. Чоловік реально «важкий»», - повідомив Олександр Вілкул.

Ситуація у самому Кривому Розі повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Місто продовжує посилено патрулюватися зведеними нарядами поліції та Нацгвардії.

День у Криворізькому районі минув майже спокійно

Внаслідок обстрілу прикордонних територій Зеленодольської громади ніхто не постраждав, руйнувань інфраструктури немає, повідомив увечері 8 червня начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

«Наші Збройні Сили щоразу дають гідну "відповідь" цим російським недовійськовим», - написав він.

За словами посадовця, серед нагальних питань, що постають перед мешканцями району та переселенцями – пошук роботи:

«Є серед мешканців і переселенців великий попит на пошук роботи, і на сьогоднішній день, за інформацією Центру зайнятості, він у кілька разів перевищує пропозицію. Всі розуміють, що потрібно жити далі, налагоджувати життя і тримати економіку країни. Тож, якщо ви маєте робочі місця в Криворізькому районі або в Кривому Розі і хочете допомогти, надавайте свої вакансії до Центру зайнятості - і гідний працівник чи працівниця обов'язково знайдеться», - закликав Євген Ситниченко.

День у Нікопольському районі був насиченим та без пригод

Ворожої техніки, бойових дій та окупантів на території немає. ЗСУ на Херсонському напрямку продовжує бити ворога, повідомив увечері 8 червня начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Сьогодні допомогли бійцям на нулі, провели друге засідання таємної групи метою якої є популяризація втраченої історії Нікополя та організували невеликий концерт для бійців ЗСУ.

Вдячний колективу адміністрації, депутату обласної ради Тамарі Скорук, командам волонтерів Лілії Лях та Дмитра Осики і творчим колективам району.

Окремо дякую за допомогу і підтримку Володимиру Семеновичу Куціну та Валерію Кисельову», - написав він.

У Покрові продовжують приймати переселенців

За інформацією Покровської міської ради, на сьогодні у громаді зареєстровано 2101 переселенців, з них 604 дитини. За минулий тиждень вимушеним переселенцям надано 240 продуктових наборів та миючі засоби.

Нікопольці простилися із загиблим на війні земляком

Яковенко Андрій Володимирович, молодший сержант, розвідник відділення управління взводу управління самохідно артилерійського дивізіону 17-ї окремої танкової бригади, героїчно загинув 4 червня 2022 року. Про це повідомляє Нікопольська міська рада.

«Захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів наш земляк віддав найдорожче - своє життя!

Прощання із загиблим героєм відбулось в Храмі св. прав. Петра  Калнишевського. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого!

Віддати шану та проводити Героя в останню путь прийшли колишні колеги з районного управління національної поліції, жителі міста, побратими та представники місцевої влади.

Герої не вмирають!» - йдеться у повідомленні.

Щодо безпекової ситуації в місті, міський голова Олександр Саюк увечері 8 червня повідомив наступне:

«8 червня, середа закінчується. День пройшов спокійно, надзвичайних ситуацій не було.

Дякуючи нашим військовим в межах доріг біля Нікополя та Нікопольського району російських військ немає».

У Марганці сирена лунатиме по-новому

Замість постійної роботи сигналу оповіщення, тепер сирена буде вмикатися лише на початку і в кінці повітряної тривоги, повідомляє Марганецька міська рада:

«Увага! Змінено порядок оповіщення населення Марганецької міської територіальної громади про повітряну тривогу!  З 9 червня початок повітряної тривоги лунатиме тривалістю - до 12 хвилин. Закінчення повітряної тривоги - 3 хвилини!»

Залишити коментар

Відправити