Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко про ситуацію в районі

Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко про ситуацію в районі

Про затемнення міст, можливі плани ворога, забезпечення тероборони, сигнали повітрянної тривоги та інші важливі питання - у матеріалі журналістів "Прихисту"

Головні тези станом на 28 лютого: 

"Наразі ситуація у місті спокійна, бойових зіткненнь та випадків мародерства не було. Тероборона забезпечена всім необхідним. Їжу не приймають. Бажаєте допомогти — краще допомагайте грошима.

Основний напрямок атаки РФ зараз — Запоріжжя. Якщо цей план не спрацює, можливий напад по Нікопольсько—Криворізькому напрямку, або десант на наше місто через Дніпро на плавзасобах.

Невідомі патріоти патрулюють місто, виявляють посібників окупантів. Кількість міток зараз значно меньша — диверсанти зрозуміли, як з ними поводяться у воєнний час.

Села та маленькі містечка не забуті, не покинуті. Усюди створюються загони тероборони, поліція разом із мисливцями патрулюють місцевісь з метою виявлення диверсантів, посібників ворога та мародерів.

Затемнення населенних пунктів — безглузда міра: ракета летить по закладенному маршруту, їй байдуже чи освітленна вулиця. А от поліції та патрулям світло на вулицях вночі необхідне.

Щодо сирен повітрянної тривоги: як тільки наша ПРО реєструє старт ракети, що навіть теоретично може влучити в місто, або на відстані пострілу розортаються артелерійські системи, одразу подається сигнал тривоги. Так, бігати кожен раз до укриття виснажує, але попереджувати населення про загрозу повітрянної атаки заздалегіть — це єдина дїєва міра. Якщо завдяки сиренам буде спасено навіть одне життя, воно того варте.

Війна йде і в інформаційному просторі також. Окупанти запевнюють себе та світ, що вони звільнюють нас від міфічних бандерівців, що українці чекають їх з квітами. Ні! Ми будемо бити ворога скрізь. Ми готові, забезпечені зброєю та всім необхідним, мотивовані та злі.

Не панікуємо та підтримуємо один одного до самої перемоги!"

Оновлення від 1 березня:

"Перший день весни в Нікополі пройшов спокійно та без позаштатних ситуацій. Вкотре закликаємо не ігнорувати оповіщення сирен, дотримуватися комендантського часу.

Із головних нововведень – заборона на продаж спиртних напоїв.

Окрім того, Євген Євтушенко нагадав про поводження біля військових частин. Наразі не можна наближатися до цих об’єктів ближче, ніж 50 метрів."

Детальніше - у відео. 

"Прихист"
Залишити коментар

Відправити