КОМБІНАТ УСПІШНО ЗАВЕРШИВ СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ З РЕМОНТУ ДОРОГИ

КОМБІНАТ УСПІШНО ЗАВЕРШИВ СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ З РЕМОНТУ ДОРОГИ

Наше підприємство, не зважаючи на воєнний стан та важку економічну ситуацію, продовжує реалізовувати соціально важливі проєкти. Один з таких був розпочатий ще восени минулого року, а завершити його вдалося наприкінці весни-2023. Мова йде про ремонт дороги поблизу с.Старозаводське.

Довідка. Відрізок автошляху між с.Старозаводське до с. Приміське протяжністю 6 км зазнав суттєвих руйнувань через те, що по ньому рухався великогабаритний транспорт. Особливо активно це спостерігалося під час ремонту мосту через Олексіївську затоку. В результаті серйозного навантаження на дорожньому полотні з’явилися величезні вибоїни, а частина дороги стала практично не проїзною. Саме тому, враховуючи важливість цього питання для мешканців навколишніх населених пунктів, до комбінату звернулися представники Покровської сільської громади з проханням посприяти його вирішенню. Голова Правління Сергій Шуваєв позитивно відреагував на такий запит – і робота закипіла. Ремонтники працювали майже всю осінь. Але з настанням холодів, через несприятливі погодні умови, були змушені призупинити роботи.

комбінат успішно завершив соціальний проєкт з ремонту дороги - изображение 1

– Навесні, за дорученням керівника комбінату, ми повторно обстежили дорогу. Ситуація була наступна: відремонтовані ділянки стійко витримали випробування холодним сезоном з його підвищеною вологістю. А ось інша частина дороги ще більше постраждала від великих навантажень, завданих габаритними вантажівками. Таким чином, стало зрозуміло, що зима суттєво підкорегувала наші плани, і замість 1 тис. м2, які потрібно було виконати, площа ремонту збільшилася втричі, і склала цілих 3,4 тис. м2! – пояснив ситуацію начальник Управління капітального будівництва Андрій Алексєєв.

Але це не злякало фахівців підприємства. Вони розробили проєкт, згідно з яким протягом двох весняних місяців і проводився ремонт. Активну участь у ньому взяли працівники Ремонтно-будівельного цеху під керівництвом майстрів дільниці Віталія СопільнякаОлександраПрижелудського та Вікторії Паніщевої. До когорти ремонтників ввійшли: муляр Сергій Черніков, монтажник Василь Рійчук, формувальник Сергій Середа, електрогазозварники Ігор Денисенко та Олексій Макаров, тесля Валерій Чікулаєв, бетоняр Олександр Шматько, а також машиніст екскаватора JCB Сергій Яремко з Автотранспортного цеху.

комбінат успішно завершив соціальний проєкт з ремонту дороги - изображение 2

Величезну допомогу надавала техніка комбінату. Вона була залучена до фрезерування дорожнього полотна, а також грейдування. До слова, дана ділянка дороги не мала оформленого узбіччя. Але після проведення ремонту воно з’явилося завдяки старанням представників АТ «Нікопольський завод феросплавів» (НЗФ). Вони теж долучилися до реалізації цього дорожнього проєкту, відсипавши узбіччя продукцією свого виробництва – граншлаком. 

На 100% виконав покладені на нього задачі й орендований каток, який ущільнював шар асфальту. До речі, асфальт для ремонту привозили із Запоріжжя. Як відзначають працівники комбінату, якісна суміш стала запорукою успішного ремонту дорожнього полотна.

комбінат успішно завершив соціальний проєкт з ремонту дороги - изображение 3

Залишити коментар

Відправити