Коментар голови Дніпропетровської обласної ради, заступника керівника Ради оборони Дніпропетровської області Миколи Лукашука стосовно ситуації в області станом на 9:30

Коментар голови Дніпропетровської обласної ради, заступника керівника Ради оборони Дніпропетровської області Миколи Лукашука стосовно ситуації в області станом на 9:30

«Пішов третій тиждень повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ситуація на Дніпропетровщині залишається без змін. Ніч пройшла спокійно. Жодної ворожої атаки протягом ночі, жодного обстрілу, жодного постраждалого серед українських захисників чи цивільних. За цей спокій я дякую нашим ЗСУ, силам територіальної оборони, Нацгвардії, поліції, співробітникам ДСНС. Всім, завдяки кому сьогоднішній ранок - мирний.

Щодо ситуації в громадах - їхні очільники вже відзвітували про загальну ситуацію станом на 8:00. Від кожного отримали «+» щодо обстановки на місцях. Все під контролем. Багато громад продовжують приймає переселенців, які їдуть з інших областей.

Вже завершили ранкову нараду з військовою адміністрацією, яка працює цілодобово. Хочу віддати належне її очільнику Валентину Резніченку. Надзвичайно велика кількість питань вирішується оперативно. Сьогодні, як і всі два тижні війни, вся інфраструктура області працює без перебоїв. Штаб оборони області також працює 24/7. Вдячний його керівнику Геннадію Корбану за чітко налагоджену безперебійну роботу.

Стосовно світломаскування. Ми отримали рекомендації від військових щодо того, що ілюмінація по місту (в магазинах, на підприємствах тощо) має бути вимкнена. Так, ворог працює по координатам, але літаки можуть орієнтуватися і по житловим будинкам. Тому рекомендуємо людям зашторювати вікна в оселях в темний час доби, вимикати світло в під‘їздах, у подвір‘ях.

Запевняю мешканців, що в нас є повна координація дій органів місцевого самоврядування, державної влади та військових. Всі працюємо на результат.

Дніпропетровщина - це Україна. Так було, є і так буде», - розповів Микола Лукашук.

Дніпропетровська обласна рада
Залишити коментар

Відправити