Крилаті думкою й душею

Крилаті думкою й душею

"І під божественним Покровом дивуйте всіх нетлінним Словом!" - за такої рецензії члена Національної спілки письменників України Григорія Гарченка вийшов у світ четвертий збірник творчих та методичних матеріалів з серії " Досвід роботи літературних студій Дніпропетровщини". Останню з виданих, книгу укладено з творів вихованців керівника гуртків Будинку творчості Лариси Коваленко – "Юні журналісти" та літературної творчості "Жайворонок".

Дві унікальні збірки – "Собори наших душ" та "На крилах" підготовлено за ініціативи й підтримки Департаменту освіти й науки облдержадміністрації, обласного дитячо-юнацького кіноцентру "Веснянка". До кожного увійшли твори вихованців члена Національної спілки журналістів, керівника Будинку творчості Лариси Коваленко, причому останній побудовано виключно на роботах талановитої юні Покрова.

Цьогорічні видання присвячено 25-й річниці Незалежності України, тож діти мали можливість відкрити свої мрії та сподівання, роздумувати про історію своєї країни, свою роль у її житті та майбутньому. Днями збірки, які будуть передані в усі бібліотечні мережі Дніпропетровщини, могли не лише побачити в Покрові, а й познайомитися з авторами на презентації видання "На крилах".

Саме поняття – "крила" визначило тему, ідею – політ думки. Для юних письменників воно стало натхненням, злетом крилатої музи. Засобом поезії й прози вони говорили про одвічні людські цінності: віру, надію, любов – життя. Збірка стали своєрідним творчим підсумком за останні шість років, на її сторінках можна ознайомитися з творами 25 вихованців Будинку творчості, як сьогоднішніх, так і випускників.

На важливості творчого самовираження молодих, підтримки їхніх мистецьких починань наголошувала начальник управління освіти Галина Рубаха, методист управління Ірина Сапа, батьки дітей, які не могли стримати захвату й хвилювання, розповідаючи про прочитане на сторінках видання. Під час презентації вони ділилися думками, планами на майбутнє. Автори залишили автографи на подарованих примірниках. Збірки стали ще одним кроком до втілення задумок молодих, як було наголошено – не останнім.

крилаті думкою й душею - изображение 1

крилаті думкою й душею - изображение 2

крилаті думкою й душею - изображение 3

крилаті думкою й душею - изображение 4

крилаті думкою й душею - изображение 5

Залишити коментар

Відправити