Криворізького поліцейського судитимуть за знущання над твариною

Криворізького поліцейського судитимуть за знущання над твариною

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно співробітника Криворізького відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Правоохоронець обвинувачується у жорстокому поводженні з твариною (ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України).

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

"Слідством встановлено, що 2 березня 2019 року до поліцейського та його малолітнього сина, на відстань близько 2 метрів, підійшов безпритульний собака і почав гавкати. Правоохоронець, який у цей час прибирав територію біля свого будинку, вдарив тварину вилами. Після цього відвів сина у будинок, а сам повернувся на вулицю. Наздогнав пса та встромив вила у його тіло, підняв та жбурнув у багаття, яке розвів незадовго до інциденту. Від загибелі тварину врятували очевидці події", – йдеться в повідомленні ДБР.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Дніпропетровської області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

У Єдиному держреєстрі судових рішень опублікований відповідний документ. З нього, а також даних порталу "Судова влада України" з’ясувалося, що йдеться про начальника сектору кримінальної поліції відділу поліції на ст. Кривий Ріг-Головний відділення поліції на ст. Кривий Ріг-Головний КВП ГУМП в Дніпропетровській області Руденко Олександра Васильовича. Суд відмовив у його відстороненні від посади на час слідства.

При чому, багаття було розпалене між газорегуляторним пунктом та гаражами, навпроти свого домоволодіння на вулиці Мудрьонівській в місті Кривий Ріг.

Справа буде розглядатися у Октябрьскому районному суді м. Полтави. дата розгляду ще не призначена.

Джерело: газета "Лица"

Залишити коментар

Відправити