Лікарі порадили мешканцям Дніпропетровщини, як вберегтися від теплового удару (КОРИСНО)

Лікарі порадили мешканцям Дніпропетровщини, як вберегтися від теплового удару (КОРИСНО)

Спека суттєво впливає на самопочуття мешканців Дніпропетровської області. Найбільше ризикують отримати тепловий удар люди похилого віку, ті, хто страждає від хронічних захворювань, особливо серцево-судинної системи, хворі на ожиріння. Про це під час прес-конференції у ДніпроОДА повідомив директор Обласного центру медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко. 

"Стан теплового удару виникає, коли через сильну спеку механізм контролю температури тіла перестає працювати. Спочатку відчувається слабкість, а потім помутніння свідомості, судоми, прискорене дихання та серцебиття. При таких симптомах слід знайти прохолодне місце, пити воду і звернутися до лікаря", - зазначив Радій Шевченко.

Виконуючи прості рекомендації, можна попередити перегрівання, нагадав фахівець. Слід уникати важкого фізичного навантаження, носити легкий одяг з натуральних тканин, не перебувати під прямим сонячним промінням. Варто також відмовитися від кави, алкоголю, газованої води, бо ці напої навантажують серце. І головне, необхідно підтримувати водний баланс – випивати близько двох літрів води на день.

Джерело: Дніпропетровська ОДА

Залишити коментар

Відправити