На Дніпропетровщині Голова Нацполіції презентував проект «Поліцейський офіцер громади»

На Дніпропетровщині Голова Нацполіції презентував проект «Поліцейський офіцер громади»

Дніпропетровська область стане першим в Україні регіоном, де стартує робота поліцейських у новому форматі.

Передбачається, що в кожній територіальний громаді житиме та працюватиме поліцейський, який опікуватиметься виключно безпекою та захистом цієї громади. Про це сьогодні, 29 листопада, повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв під час презентації проекту у Дніпрі.

За словами Сергія Князєва, рішення про запуск проекту "Поліцейський офіцер громади" на Дніпропетровщині було прийнято у зв’язку з тим, що саме у цьому регіоні створено найбільшу кількість об’єднаних територіальних громад – 60 ОТГ з майже півмільйонним населенням. Відтак мешканці громади потребують особливої системи безпеки. Зокрема, йдеться про поліцейського, який би опікувався виключно питанням захисту мешканців цієї громади.

на дніпропетровщині голова нацполіції презентував проект «поліцейський офіцер громади» - изображение 1

"Закон "Про Національну поліцію України" передбачає, що рівень довіри громади – це основний критерій оцінки нашої роботи. І реформа Національної поліції не повинна була зупинитися тільки створенням нової патрульної поліції. За допомогою наших міжнародних партнерів ми зараз реформуємо поліцію невеликих населених пунктів. І розпочинаємо саме з проекту "Поліцейський офіцер громади", – повідомив Сергій Князєв.

За його словами, мета проекту - забезпечити кожну територіальну громаду офіцером, який житиме та працюватиме на території цієї громади. Цей офіцер стане повноправним її представником, житиме її проблемами, перебуватиме на постійному зв’язку із мешканцями та допомагатиме їм. Відтак акцент робиться саме на запобіганні правопорушень.

на дніпропетровщині голова нацполіції презентував проект «поліцейський офіцер громади» - изображение 2

"Кожна громада хоче, щоб на її території був порядок. Сьогодні Національна поліція запускає проект, який дозволить зробити життя людей у селах безпечнішим. В рамках цього проекту всі охочі зможуть пройти конкурсний відбір та стати поліцейським офіцером громади. Ці працівники будуть забезпечені всім необхідним для служби та направляться до тих територіальних громад, які цього потребують" - розповів начальник ГУНП в Дніпропетровській області Віталій Глуховеря.

Представник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Олег Савчин зазначив, що Міністерство внутрішніх справ та Національна поліції України  є одними із найбільш активних партнерів у впровадженні в країні важливих та корисних проектів.

"І цей проект, думаю, є тим новим кроком, який дуже цікавий для всіх нас. Ми хочемо, щоб цей поліцейський був поряд, коли він потрібен людям, щоб було живе спілкування поліцейського з людьми, а не, наприклад, через чергову частину. Важливо, щоб допомога приходила саме тоді, коли на неї чекають", – зауважив Олег Савчин.

Голова Зеленодольської міської ОТГ Андрій Савченко зазначив, що впровадження цього проекту є дуже важливими для кожної громади.

"Ми дійсно якомога швидше потребуємо цих змін. Нам потрібні такі офіцери на території нашої громади. Ми пропонуємо нашу громаду в якості експерименту і готові взяти зобов’язання й придбати в наступному році житло для офіцера поліції", – повідомив голова ОТГ.

Очільник Нацполіції наголосив, що буде введено стільки штатних посад таких офіцерів, скільки потребує громада. Водночас він додав, що разом із тим змінюється система реагування поліції на повідомлення про допомогу від громадян, які мешкають у невеличких населених пунктах, сільській місцевості.

на дніпропетровщині голова нацполіції презентував проект «поліцейський офіцер громади» - изображение 3

Водночас Сергій Князєв повідомив, що сьогодні щоденно на чергування заступають більше 2 тисяч  нарядів груп реагування патрульної поліції (ГРПП). Відтак у разі необхідності, при небезпечній ситуації, поліцейський офіцер громади може викликати та оперативно отримати підтримку у вигляді наряду ГРПП.

"Ми повинні відповідати очікуванням громади та залучити її до спільного вирішення проблем. Кожна людина повинна  почуватися у безпеці: вдома, на вулиці, відправляючи дитину в школу. Якщо у вас з’явиться ефективний поліцейський, якого ви потребуєте, – у вас з’явиться ефективний захист. Але у той же час разом із громадою ми повинні забезпечити соціальний захист такого поліцейського. Думаю, що цей пілотний проект буде успішним, і до нього приєднаються всі інші регіони", – наголосив Сергій Князєв.

Проект "Поліцейський офіцер громади" ініційований Національною поліцією України за підтримки міжнародних партнерів. Дніпропетровщина стала першим регіоном, де стартує цей проект.

Нагадаємо, раніше Голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що проект "Поліцейський офіцер громади" вкрай необхідних для громади і для кожного окремого громадянина, який мешкає у невеликих населених пунктах.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції

Залишити коментар

Відправити