На Дніпропетровщині обмежать доступ до кладовищ

На Дніпропетровщині обмежать доступ до кладовищ

Карантин вніс корективи в традиції українців. Тож Радуницю – тиждень поминання померлих родичів та відвідування кладовищ – доведеться перенести на інші дати. В області на місцевому рівні мають прийняти рішення про обмеження доступу до кладовищ – до завершення карантину. Про це сповістив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

"Наближаються поминальні дні. Традиційно на другий тиждень після Великодня люди прибираються на могилах родичів. Та маємо вкотре внести корективи у звичаї – з огляду на пандемію. Аби не допустити скупчень людей на цвинтарях в поминальні дні, органи місцевого самоврядування мають закрити кладовища для відвідування. Виняток – тільки поховання, за умови дотримання норм карантину. Таке рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС", – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.  

Кладовища у різних населених пунктах мають закрити для відвідування, аби не допустити у поминальні дні масових скупчень людей. Виняток – тільки поховання, за умови дотримання норм карантину.

"Сподіваюся на розуміння з боку мешканців області. І закликаю: перенесіть поминальні обряди на іншу дату. Залишайтеся вдома, просто розгорніть сімейний альбом і згадайте близьких, які пішли з життя, – сказав Олександр Бондаренко. – Від відповідальності кожного з нас залежить, як скоро закінчиться карантин і ми всі зможемо повернутися до звичного ритму. Зустрічатися один із одним, дотримуватися звичаїв і віддавати шану померлим".

Джерело: Дніпропетровська ОДА

Залишити коментар

Відправити