На пішохідних зонах стане безпечніше

На пішохідних зонах стане безпечніше

Як показав час, нове тротуарне покриття пішохідних зон міста не стало аргументом для водіїв, які звикли зазіхати на територію, де рух транспорту заборонено. Скутери, мопеди навіть легкові автомобілі неодноразово були помічені на бульварі, центральній площі, навіть у сквері.

Аби містяни безпечно себе там почували, днями заїзд на пішохідні зони було обмежено бетонними напівсферами. Такі штучні перешкоди комунальники вже установили з обох сторін бульвару Шевченка, вздовж площі Гірників, на нових тротуарах скверу, 36-го мікрорайону.

на пішохідних зонах стане безпечніше - изображение 1

Безсумнівною перевагою напівсферичних обмежувачів, у порівнянні зі звичними стовбцями, є те, що вони мають естетичний вигляд і лаконічно вписуються у міський простір. Створюючи обмеження для легкових автомобілів, вони не є серйозною перешкодою для автотранспорту екстрених служб. Також між гранітними обмежувачами є достатня відстань для того, аби можна було проїхати дитячим або інвалідним візком.

на пішохідних зонах стане безпечніше - изображение 2

Хочеться сподіватися, що нові обмежувачі руху стануть переконливим нагадуванням недобросовісним водіям правил дорожнього руху.

Прес-служба міського голови.

Залишити коментар

Відправити