ОГОРНУТИ ТЕПЛОТОЮ. У ПОКРОВІ ПРОЙШОВ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

ОГОРНУТИ ТЕПЛОТОЮ. У ПОКРОВІ ПРОЙШОВ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Саме таким настроєм був сповнений у Покрові перший день літа. Малечі дарували добро й щирість сердець. Прагнули викликати радість та усмішки.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 1

День захисту дітей одне з найочікуваніших свят, але у червні 2022 року воно набуло фактичного значення, бо українських дітей захищають та рятують від російської агресії. Малеча втрачає рідних людей, домівки, зазнає страждань. І перший день літа зустрічала під звуки сирен, з тривогою споглядаючи у блакить неба.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 2

Аби подарувати дітям хвилини щастя, заклади культури, відділи виконкому, освітянські осередки вже зранку «розмальовували» перший день літа яскравими фарбами.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 3

День захисту дітей розпочинався веселими танцями, квестами, вікторинами на ігровому майданчику бульвару Шевченка. Вихованці та випускники театрального колективу «Сюрприз» Школи мистецтв перевтілилися в улюблених казкових героїв, разом з якими малеча мандрувала пригодами.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 4

Допомагали їм у цьому фахівці публічної бібліотеки, котрі занурили дітлахів у неймовірний світ казки. Майданчик сяяв усмішками, сміхом, радістю. Діти малювали картини на імпровізованому полотні, зображали серце на синьо-жовтому тлі, залишаючи надписи – «Все буде Україна!» Кольори неба й пшеничного поля майоріли на малюнках та поробках вихованців Будинку культури Шолохового, клубів Миронівки та Перевізьких Хуторів, де перше червня зустрічали у дружньому колі.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 5

Покров перетворився на місто дитинства, бо у різних його куточках були розгорнуті розважальні локації.

- Перший день літа – то особливий день, бо він приходить зі святом дитинства. Цьогорічне перше червня затьмарене російською агресією. Багато дітей втратили свої домівки, майже 600, втікаючи від війни,  приїхали з батьками до Покрова. Ми намагаємося робити все, аби вони відчували увагу й підтримку. Я вдячний всім, хто підготував малечі свято. Це надзвичайно важливо! Вдячний нашим Захисникам, які виборюють мир. Бажаю дітям безхмарного неба й щастя у мирній, незалежній Україні, - зазначив міський голова Олександр Шаповал.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 6

Дитяча музична школа запустила творчий онлайн-марафон. Відділ молоді та спорту виконкому спільно з молодіжною радою запрошували дітей до спортивних розваг у парку Гірників, що на Руднику.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 7

Справжнє казкове містечко розгорнулося у центральному парку Мозолевського. Тут на кожній галявинці чекали малечу. Фахівці відділу культури виконкому спільно з публічною бібліотекою, колективом Школи мистецтв створили особливу атмосферу. На дітей чекали веселі ігри, перегони разом з аніматорами.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 8

Для кожного малечого віку було підібрано заняття до душі. Хтось з казковими героями будував фортецю, грав у м’яча, запускав кульки. Інші танцювали разом з міні-маусами чи створювали неймовірні картини з художниками в альтанці. Музейники запрошували до фотозон, «мама-клуб» на веселий квест. Хто бажав казки, той ставав учасником лялькової вистави, зміг спробувати себе у ролі актора.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 9

Навіть для юних туристів знайшлося заняття. Будинок творчості запропонував «Стежку Тарзана». Осередок підготував й інші розваги як інтелектуальні, так і мистецькі. Діти складали танграм на траві і могли завітати до салону краси «аквагрим».

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 10

Для маленьких прихильників спорту ДЮСШ ім.. Дідіка провела танцювальний марафон з елементами гімнастики. ГО «Шахи для життя» святковий турнір. Вітали малечу і  служба у справах дітей та центр соціальних служб виконкому.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 11

Діти і справді забули на мить про війну. Про це говорили мами малечі, вимушених переселенців, які зі сльозами розповідали про пережите й дякували покровчанам за теплий прийом і це неймовірне свято, огорнуте добротою та щирістю.

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 12

Цього дня всі на повний голос говорили про такий жаданий мир, дякували Захисникам та Захисницям, які виборюють його. Разом зі спеціалістами закладів дошкільної освіти діти майстрували голубів миру, вкладаючи у ці поробки найщиріші побажання – щоби закінчилася війна, засяяло сонце в Україні. Малеча залишала «кольорові долоньки», як символ дитинства, символ літа і щастя, де не повинно бути місця сіро-чорній агресії, місця війні.

Прес-служба міського голови

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 13

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 14

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 15

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 16

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 17

огорнути теплотою. у покрові пройшов день захисту дітей - зображення 18

Офіційний сайт Покровської міської ради
Залишити коментар

Відправити