Оптимізувати – не значить закривати, або спростовуючи чутки

Оптимізувати – не значить закривати, або спростовуючи чутки

Діяльність зубопротезного відділення сьогодні стала однією з обговорюваних тем. Думки з приводу розділилися у полярно протилежних точках зору, але всі вони сходяться в одному: чи зможуть городяни і надалі отримувати у місті послуги зубопротезування. Із запитаннями щодо ситуації, яка склалася навколо підрозділу КЗ "ЦМЛ м.Покров" ДОР" ми звернулися до головного лікаря центральної міської лікарні Анатолія Шкіля.

-Анатоліє Петровичу, містом поширюються чутки, навіть з’явилися анонімні листівки щодо припинення роботи зубопротезного відділення. Що насправді відбувається у підрозділі і чим викликана така реакція?

- Можу з упевненістю сказати, що відділення функціонує у звичному режимі, надаючи увесь необхідний спектр послуг. У підрозділі, дійсно, відбуваються певні структурні зміни, однак, це не вплине на його діяльність.

оптимізувати – не значить закривати, або спростовуючи чутки - изображение 1

-Що саме мається на увазі?

-Лікарня пішла шляхом оптимізації. Питання назріло не сьогодні, про що свідчать і показники діяльності відділення. Прослідковується негативна динаміка виконання плану. Якщо у 2013 році ця цифра складала 78% за рік, 2014 – 74% , 2015 – 70%, то у 2016 – 61% , за неповний січень 2017 – 57%. Для госпрозрахункового відділення, котре повинно вести діяльність на засадах повного самозабезпечення – доволі красномовні цифри.

Натомість, лікарні доводиться сплачувати комунальні послуги, забезпечувати матеріалами, утримувати цей підрозділ за рахунок інших. Так, у 2013 році дотація на відділення склала 20, 801 грн., 2014 – 58, 431 грн., 2015 – 35, 69 грн., 2016 році – 37, 174 грн.

Судячи з офіційних звітів, виникають запитання і до заробітної плати спеціалістів, середньомісячний розмір якої складає від 500 грн. до 2 000 грн., при навантаженні більшості працівників 0, 5 ставки.

Це було підставою для вжиття відповідних заходів, одним з кроків стало підписання наказу № 231 від 20 грудня 2016 року "Про зміну штатного розкладу зубопротезного відділення".

- Чи означає це скорочення персоналу?

- Мова про це не йде, вирішуємо питання з найменшими втратами, не допускаючи скорочення. Штатний розклад було впорядковано, вивільнених спеціалістів переведено на рівноцінні лікарняні посади. Звичайно, не всі працівники відділення схвалюють таке рішення, однак, розглядаючи ситуацію з позиції раціонального утримання й збереження підрозділу, іншого виходу немає.

-Головним питанням, яке хвилює містян є можливість і надалі отримувати якісні послуги зубопротезування.

- Оптимізація ніяк не вплине на основну діяльність відділення. Підрозділ функціонуватиме у звичному режимі, надалі задовольнятиме потреби городян, надаючи увесь спектр необхідних послуг. Тож привидів для хвилювання містян немає.

Розмову вела Оксана Сізова.

оптимізувати – не значить закривати, або спростовуючи чутки - изображение 2

Залишити коментар

Відправити